מחקר | האוניברסיטה העברית בירושלים

khdshvt_shvrh_shnyyh_-_400x260_5.png

מורים ומורות בישראל בעת המלחמה: היבטים פסיכולוגיים ומקצועיים

11 מרץ, 2024

מחקר הנערך באוניברסיטה העברית, הבוחן את השפעות המלחמה על מורים ומורות בישראל, מצא כי כ-60% מהמורים מדווחים על דיכאון, מעל ל-40% שרויים במתח וכמחצית מהמורים הנבדקים חווים חרדה. דיווחי המורים מראים כי ישנו פער בין התמיכה שקיבלו מצוות בית הספר לבין התמיכה שנזקקו לה

פרופ' חיים סומפולינסקי

פרופ' חיים סומפולינסקי הוא הזוכה הישראלי בפרס הבינלאומי החשוב והגדול ביותר בתחום חקר המוח לשנת 2024 המוענק ע"י קרן Lundbeck הדנית

5 מרץ, 2024

פרופ' חיים סומפולינסקי הוא החוקר הישראלי הראשון שזוכה בפרס היוקרתי. סומפולינסקי, ממייסדי  ומובילי מרכז אדמונד ולילי ספרא למדעי המוח באוניברסיטה העברית ופרופ' אמריטוס במכון רקח לפיזיקה, הוא חלוץ מדעי המוח החישוביים וחקר הדינמיקה של מעגלים עצביים במוח, והינו בעל שם עולמי בתחומו. פרופ' סומפולינסקי גם מכהן כפרופ' במרכז למדע המוח באוניברסיטת הרווארד

תורת הכאוס

האוניברסיטה העברית: פריצת דרך בחיזוי תוצאות כאוטיות במערכת שלושת הגופים

20 פברואר, 2024

מחקר חדש ממכון לרקח לפיסיקה חושף התקדמות משמעותית בתורת הכאוס, על-ידי אישור מפורט של התורה הסטטיסטית מבוססת השטף המנבאת תוצאות כאוטיות במערכות תלת-גופיות ניוטוניות שאינן היררכיות. פריצת דרך זו טומנת בחובה השלכות מעשיות על תחומים כמו מכניקה שמימית, אסטרופיזיקה ודינמיקה חלקיקית

החודש בעברית

ועד ראשי האוניברסיטאות על ההחלטה לבטל לאלתר את הקטגוריות המדעיות בפרס ישראל

19 פברואר, 2024

במכתב לשר החינוך קיש, מביע פרופ' אשר כהן, נשיא האוניברסיטה העברית, יחד עם ראשי האוני' בישראל, אכזבה עמוקה וצער רב על ההחלטה לבטל לאלתר את הקטגוריות המדעיות בהן נבחרו במשך 71 שנים חוקרים ומדענים פורצי דרך כזוכים בפרס ישראל. "בימים בהם האוניברסיטאות בישראל והחוקרים הישראלים עומדים תחת מתקפות בלתי פוסקות של ארגוני ה-BDS, איומים בחרם אקדמי מצד אוניברסיטאות ברחבי העולם והצרת צעדים של מדענינו - מוטלת עליך החובה המוסרית לתמוך באקדמיה הישראלית ללא לאות ובכל אמצעי העומד לרשותך".

מלחמה
fooji

החלו ההגשות לפרס מרכז פוג'י (FOOJI), בשווי 10,000 דולר

23 ינואר, 2024

ההגשות לפרס מרכז פוג'י (FOOJI) למערכות מזון של האוניברסיטה העברית החלו.

אם יש לך רעיון יוצא דופן בתחום מערכות מזון ברות קיימא, או פרסום מחקר מדעי שתרם תרומה יוצאת דופן בתחום ובעל השפעה ארוכה ומתמשכת, נשמח אם תגיש מועמד לפרס בריאן י. דוידסון, בשווי 10,000 דולר.

הגשת המועמדות רלבנטית לחברות סטארט אפ, מומחים ממוסדות אקדמיים, מהתעשייה, מהממשלה, מארגונים לא ממשלתיים וארגונים פרטיים.

תאריך אחרון להגשת המועמדות לפרס: 01.05.24

חדשות
תהילים -הורקניה (צילום: שי הלוי, רשות העתיקות)

פסוק מתהילים ביוונית עתיקה התגלה במבצר במדבר יהודה

28 ספטמבר, 2023

ד"ר אורן גוטפלד ומיכל הבר מהאוניברסיטה העברית בירושלים השיקו את עונת החפירות הראשונה אי פעם במבצר הורקניה, אתר ארכיאולוגי מבודד במדבר יהודה. במסגרתה, חשפו כתובת נדירה ביוונית מהתקופה הביזנטית, המהווה פרפרזה מספר תהילים. פרויקט החפירות התקיים בעקבות פעילות הולכת וגוברת של שודדי עתיקות במקום.

MRI

השיטה החדשנית לפענוח בדיקות MRI

28 ספטמבר, 2023

הדוקטורנטית שיר פילו ופרופ' אביב מצר ממרכז לילי ספרא למדעי המוח (ELSC) באוניברסיטה העברית ובשיתוף פעולה עם ד״ר טל שחר מהמרכז הרפואי סוראסקי תל-אביב, מדגימים לראשונה שיטת מדידה חדשה המאפשרת לראשונה לחלץ מתוך סריקות MRI מידע על הומאוסטאזיס (מאזן) הברזל ברקמת המוח, אשר ידוע כי בעל השפעה מרכזית בהליכים של התפתחות, זקנה ומחלות קשות שונות. השיטה שפותחה תאפשר לגורמי רפואה לבצע לראשונה מעקב וניטור של הומאוסטאזיס הברזל ברקמת המוח, בצורה יעילה ולא פולשנית.

חדשות