במסגרת טיפול הדיקנט מבוצעות התאמות לפונה, תיאום עם המרצים המזכירויות, וליווי אישי בנגישות השירות במסגרת זו נעשות מספר פעילויות:
תחומי הפעילות של יחידת הנגישות מול הסטודנטים:
-
סיוע בסנגור עצמי, תיווך לגורמים שונים באוניברסיטה (מרצים, מזכירויות ועוד).
-
הכוונה לגורמי אבחון או טיפול ולשירותים רלוונטיים נוספים באוניברסיטה ומחוצה לה, במידת הצורך.
-
ייעוץ בנושאי טכנולוגיה מסייעת (מכשירי FM, ציוד ארגונומי ותוכנות מסיעות).
-
מתן המלצות להתאמות בבחינות על סמך אישורים רפואיים.
-
שיתוף פעולה עם המוסד לביטוח לאומי ומשרד הביטחון, וסיוע במימוש זכויות לקבלת שירותי עזר (חונכות, שיעורי עזר, תמלול ועוד).
-
הדרכות עובדים לשירות נגיש
ההדרכות עברו עד כה על ידי צוות היחידה ללקויות למידה ויחידת הנגישות, תכני ההדרכות:
-
הסבר על חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות
-
הסבר על מאפיינים ייחודיים לכל מגבלה (לקות חושית, אורתופדית, מחלות כרוניות, התמודדות נפשית, לקות למידה, אוטיזם) וההתמודדות עם המגבלה במסגרת לימודים באוניברסיטה
-
המחשות חווייתיות- למשל, התנסות בשימוש במכשירי שמע והמחשה של לקות שמיעה, חוויה של לא להצליח לקרוא ולכתוב, המחשבה של הפרעות קשב, המחשה של לקויות ראייה ובעיות אורתופדיות ועוד.
-
הקרנת סרטונים רלוונטיים לתחום הנגישות להמחשה והקניית ידע (חלק מהסרטונים נעשו בתוך האוניברסיטה וחלק מחוץ לאוניברסיטה)
-
הדרכות ייעודיות לסגל אקדמי ומנהלי- לצד העלאת המודעות חשיבות גדולה להקניה של כלים יישומיים אשר יתרמו להתייחסות שווה וסיוע לסטודנטים עם מוגבלויות. לשם כך בכל הדרכה יש היבט של הקניית כלים למתן שירות מונגש לסטודנטים עם מוגבלויות במזכירויות וכן המלצות לדרכי הוראה מתאימות עבור הסגל האקדמי
-
סטודנטים מספרים- לכל הדרכה מצטרפים סטודנטים עם מוגבלויות מתחומי לימוד שונים ומספרים באופן אותנטי ומרגש על ההתמודדות שלהם כסטודנטים עם מוגבלות. חלק מאוד עוצמתי בהדרכות.
לאוניברסיטה תכנית הדרכה רב-שנתית במטרה להדריך ולהכשיר את העובדים בהיבטי הנגישות השונים. מטרת ההדרכות הנה להטמיע את המודעות לחוק השוויון והנגישות בקרב כלל העובדים, הדרכת רענון תבוצע פעם בשנה. עובדים נותני שירות מוכשרים באמצעות סדנה חוויתית והתנסותית. הדרכת עובדים חדשים תתבצע באופן שוטף בתחילת כל שנה.