מדוע החיים בחרו בחומצות אמינו אלפא כבסיס לחלבונים
מדענים מהאוניברסיטה העברית בירושלים מציעים לראשונה הסבר חדש לשאלה עתיקה במדעי החיים: מדוע כל האורגניזמים על פני כדור הארץ מבוססים על חומצות אמינו מסוג אלפא, ולא על סוגים אחרים שהיו זמינים בשפע בכדור הארץ הקדום?
המחקר, בהובלת ד"ר מורן פרנקל-פינטר מהמכון לכימיה ומהמרכז לננו-טכנולוגיה באוניברסיטה העברית, יחד עם שרה פישר וישי אזרזר, מצביע על כך שהיתרון האבולוציוני של חומצות אמינו אלפא נובע מהיכולת שלהן ליצור מבנים יציבים ועמידים לאורך זמן.