תוכניות לימוד והעשרה למבוגרים | האוניברסיטה העברית בירושלים

תוכניות לימוד והעשרה למבוגרים

מדברות עברית – נשים ערביות לומדות עברית

בתכנית מדברות עברית שיזמו סטודנטיות באוניברסיטה, סטודנטים מלמדים בהתנדבות נשים ערביות ממזרח ירושלים את השפה העברית. ההשתתפות בתכנית היא ללא תשלום ומידי שבוע מגיעות לקמפוס הר הצופים למעלה מ-300 נשים כדי להשתתף בקורסים השונים.

מעגלי נשים – סטודנטיות מנחות קבוצות נשים בקהילה

סטודנטיות מרקע תרבותי מגוון מנחות קבוצות נשים בקהילות שונות בעיר. המפגש בין הסטודנטיות לבין הנשים בקהילה מזמין התבוננות מעמיקה דרך משקפיים מגדריות המאפשרת דיאלוג, קשר בין אישי ובין דורי מעצים.

חברי סגל במחלקה לפסיכולוגיה - פעילות בקהילה

חברי סגל במחלקה לפסיכולוגיה (הפקולטה למדעי החברה) פעילים במגוון גופים ציבוריים: "לא עומדות מנגד – מסייעות לנשים במעגל הזנות", "אור שלום – עמותה לילדים ללא עורף משפחתי" ועוד.

חברי סגל במחלקה לגיאוגרפיה - פעילות בוועד מתחם תע"ש

חברי סגל במחלקה לגיאוגרפיה (הפקולטה למדעי החברה) פעילים בהתנדבות בוועד מתחם תע"ש בבית הכרם, בנושא של טיפול בקרקע המזוהמת שבמתחם.

אוניברסיטה בעם – מבוגרים לומדים באוניברסיטה

כ-500 מבוגרים המופנים על-ידי רשויות רווחה ושיקום מגיעים לאוניברסיטה אחת לשבוע, ומשתתפים בקורס בהנחיית סטודנטים במשפטים, במנהל עסקים ובפסיכולוגיה.
הקורסים נלמדים באופן חוויתי ומותאמים לצרכים של המשתתפים כדי להעצים אותם. הסטודנטים המלמדים בתכנית משתתפים בקורס אקדמי שנתי שמיועד להכשיר ולהכין  להוראה, ולחזק את מחויבותם החברתית.

חברי סגל בבית-הספר לעבודה סוציאלית - הנגשת ידע לציבור

חברי הסגל בבית הספר לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית עוסקים במגוון רחב של פעילויות להנגשת ידע לציבור הרחב:

• ליווי וייעוץ מקצועי בהטמעת התכנית מוטב יחדיו הפועלת מטעם הג'וינט והשירות לעבודה קהילתית.

• פיתוח תכניות התערבות עבור ילדים והורים המתמקדות בשיפור היכולת לווסת רגשות, בניית חוסן וחיזוק ההתמודדות עם אירועי חיים קשים.

• הובלת התכניות נמ"ל (נעשה מקום למשחק) ופנדה (פה נלמד דרכי התמודדות)  בשיתוף עם מיטיב, המרכז הישראלי לטיפול בפסיכוטראומה.

• הרצאות ציבוריות בתחומים של רב-תרבותיות, ילדים בסיכון ואתיקה.

• הנחייה בתנועת העולם הרביעי, תנועה בינלאומית שפועלת עם אנשים שחיים בעוני ברחבי העולם.

• התנדבות באגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי.

• ניהול המרכז לרווחה חברתית, יהדות ואתיקה ע"ש רלף גולדמן.

• כהונה בוועדות ציבוריות ועוד.

סטארטר דיגיטלי – קידום עסקים במדיום הדיגיטלי

בתכנית סטארטר דיגיטלי סטודנטים מסייעים בהתנדבות לבעלי עסקים בפריפריה החברתית והגאוגרפית של ירושלים לקדם את עסקיהם במדיום הדיגיטלי.
השילוב בין סיוע מקצועי ויצירתי ליצירת קשר אישי בין הסטודנטים לבעלי העסקים, תורמים רבות לכל השותפים לפרויקט.