פעילויות חברתיות וסיוע בקהילה | האוניברסיטה העברית בירושלים

פעילויות חברתיות וסיוע בקהילה

פעילויות משותפות של סטודנטים ואנשים עם מוגבלויות

שני פרויקטים של מעורבות חברתית-קהילתית מפגישים סטודנטים ואנשים עם מוגבלויות:

• פרויקט קשר: כ- 70 סטודנטיות לריפוי בעיסוק חונכות אדם עם מגבלה פיזית, נפשית, או קוגניטיבית ומלווה אותו לאורך כל שנת הלימודים. מאות ילדים, בוגרים ומבוגרים מציינים לטובה את התרומה של הפרויקט לתחושת השייכות הקהילתית שלהם.

• קורס מודעות עצמית באמצעות קולנוע: קורס משותף לסטודנטים ולאנשים עם מוגבלויות בשיתוף מכון טרמפ-בית איזי שפירא. המשתתפים לומדים יחד, מתרגלים בקבוצות מעורבות ומפיקים סרטים שמוצגים בערב סיום חגיגי.

שכנות טובה – תלמידים מעיסאוויה לומדים בהר הצופים

פרויקט שכנות טובה פועל בבית ספר מנדל ללימודים מתקדמים במדעי הרוח (הפקולטה למדעי הרוח). הפרויקט נועד לקרב בין תושבי הכפר עיסאוויה הסמוך לקמפוס הר הצופים לבין האוניברסיטה, ולעודד את הילדים והוריהם להגיע ללימודים באוניברסיטה.
במסגרת הפרויקט מתארחים באוניברסיטה כ-60 תלמידי תיכון מהכפר, משתתפים בסיורים למוסדות תרבות בירושלים, מבקרים במעבדות האוניברסיטה, באוספי הטבע של האוניברסיטה ומשתתפים במגוון פעילויות חינוכיות.

הקליניקה האורבנית – קידום ערים שוויוניות ובנות קיימא

הקליניקה האורבנית (הפקולטה למדעי החברה) פועלת להפוך לשוויוניות ובנות קיימא את הערים שבהן אנחנו חיים.

לצורך כך הקליניקה נוקטת 3 אסטרטגיות מרכזיות:

• סטודנטים וחברי סגל עובדים עם בעלי תפקידים עירוניים ובמסגרת רשתות מקצועיות, כדי להרחיב את ארגז הכלים שעומד לרשותם לצורך קידום צדק מרחבי.

• יצירת שינויים פיזיים במקומות מסוימים שמהווים מודל למדיניות משנה מציאות.

• מחקר ופיתוח כלים בעקבות תיאוריה ומחקר בינלאומיים.

הפרויקטים המרכזיים של הקליניקה הם תכנון עם הקהילה, מזרח ירושלים, עיר מותאמת ילדים קטנים, דיור והתחדשות עירונית וקבוצת חוקרים צעירים: ערים, מגוון וצדק חברתי.

המרכז לחינוך משפטי קליני - סיוע משפטי ללא תשלום

המרכז לחינוך משפטי קליני (הפקולטה למשפטים) מספק סיוע משפטי ללא תשלום לאנשים פרטיים ולארגונים במגוון רחב של תחומים: זכויות אדם, זכויות ילדים, שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות, זכויות בהליך הפלילי, זכויות במרחב הסייבר ועוד.

מרכז ברירה - סיוע למימוש זכויות

מרכז ברירה הוא ארגון חברתי שהוקם על-ידי סטודנטים בפקולטה למשפטים.
במסגרת המרכז מפעילים הסטודנטים מגוון ערוצי סיוע למימוש זכויות:

• עמדות סיוע ללא תשלום בבתי-המשפט ובתי-הדין האזוריים בירושלים.

• ליווי ילדים נפגעי עבירה בשיתוף המועצה לשלום הילד.

• פרויקט תמיכה במרכז מתדון.

• פרויקט הדרכה קהילתית.

• פעילויות נוספות להעצמת אוכלוסיות מוחלשות.

אגודת הסטודנטים בפקולטה לחקלאות - פעילויות סיוע לקהילה

חברי אגודת הסטודנטים בפקולטה לחקלאות ברחובות מובילים שורה של פעילויות לסיוע לאנשים בקהילה. בין הפעילויות שיזמה האגודה:

• חלוקת משלוחי מנות, שירה ונגינה במחלקת הילדים ובמחלקה הגריאטרית בבית החולים קפלן.

• איסוף ותרומת בגדים ומזון לנזקקים.

• השתתפות ואירוח בפרויקט זיכרון בסלון להגברת המודעות לעדויות של ניצולי שואה.

• איסוף ותרומות לנפגעי השריפה במבוא מודיעין ועוד.

פעילות חקלאית של יוצאי אתיופיה בפקולטה לחקלאות

ביוזמת חברי סגל בפקולטה לחקלאות, הפקולטה מעמידה ללא תמורה חווה חקלאית לשימושם של חקלאים מנוסים, ישראלים יוצאי אתיופיה.
החקלאים מגדלים בחווה גידולים בשיטות מסורתיות, ובמסגרת קורס ב"חקלאות מעשית" חולקים עם הסטודנטים את הידע והניסיון שלהם בחקלאות בת-קיימא. בקורס אחר בחווה סטודנטים מישראל ומחו"ל מעבדים חלקות במקביל לחקלאים יוצאי אתיופיה.

טיפול בבעלי חיים נטושים

בית החולים הווטרינרי של האוניברסיטה מפעיל תכנית בשיתוף רשויות מקומיות וארגונים חברתיים, לטיפול בעלות מוזלת בחיות מחמד נטושות שזקוקות לטיפול רפואי.