בתקשורת

קורונה

ניתוח של חוקרי האוני' העברית: ללא פעולה מיידית נאלץ לחזור לסגר - תוך שבועיים, חשש למעל 100 נפטרים בשבועות הקרובים

יולי 3, 2020

ניתוח שבוצע על ידי צוות חוקרים ממכון רקח לפיסיקה ובית הספר לבריאות הציבור מהאוניברסיטה העברית, שעוסק בניטור מגפת הקורונה, העלה כי קצב העלייה במאושפזים נתמכים נשימתית "מיישר קו" עם קצב העלייה של הנדבקים החדשים. עלייה זו צפויה להוביל למעל ל-100 נפטרים בשבועות הקרובים. בקצב ההכפלה הנוכחי, טוענים החוקרים, בעוד כשבועיים נהיה בהתדרדרות שעלולה להוביל לכשל ביכולת העמידה של מערכת הבריאות ותחייב סגר מוחלט. התחזית הקודרת הועברה למלל לתמיכה בהליך קבלת ההחלטות הנוכחי.

קורונה

פוענח המנגנון בקרב חולי קורונה שגורם לתמותה מוגברת מהנגיף

יוני 17, 2020

במחקר שבוצע לראשונה בארץ, במרכז הרפואי הדסה על ידי פרופ' עבד אל-ראוף חג'אזי, מנהל מערך המעבדות בהדסה וחוקר באוני' העברית, נמצא המנגנון האחראי על יצירת קרישיות יתר בדמם של חולי COVID-19, שהביא לתמותה נרחבת בקרב חולים בנגיף ברחבי העולם. החוקר: "אם נצליח למנוע את היווצרות קרישי הדם לפני שהם נוצרים כנראה שהחולים לא יזדקקו למכונות הנשמה או לטיפול נמרץ"

פרופ' איגור שפירו

מרהיב: לראשונה תועד המנגנון אשר יוצר פולס חשמלי בתא עצב

יוני 17, 2020

לראשונה תועד בזמן אמת התהליך אשר מעורר דחף עצבי בתאים חיים. המחקר פורץ-הדרך הזה פורסם לאחרונה בכתב העת היוקרתי "NATURE", מאמץ מחקרי לו נדרשו מגוון רחב של מומחים בקריסטלוגרפיה וספקטרוסקופיה מאוניברסיטאות מובילות בעולם. בעבודת המחקר היה שותף גם פרופ' איגור שפירו מהאוניברסיטה העברית,  אשר השלים את המומחיות הדרושה בהדמיות מחשב של תהליכים קוונטים

טחבן המדבר. צילום באדיבות פרופ' דרור הבלנה

מחקר: חיות מריחות סכנה, האם ישנן חיות המסוגלות להריח מצב בטוח?

יוני 11, 2020

קשה לחפש את הארוחה הבאה בידיעה שברגע זה אתה עצמך חשוף לבעלי חיים, שעבורם אתה מהווה את הארוחה הבאה. כדי לבחור את ההתנהגות ההגנתית הטובה והיעילה בכל רגע נתון, מעריכות חיות באופן מתמיד את מידת הסכנה בסביבתן. הן חייבות להשתמש בכל המידע החושי הזמין עבורן, ולייצר תמונת מצב מדויקת שתכוון את החלטתן - האם לשחר למזון באזור מסוים או להסתלק ממנו. יכולתן של חיות לזהות סכנה הינה חיונית לשרידותן, אבל התנהגות זהירה יתר על המידה עלולה להשפיע על יכולתן לצרוך די מזון כדי לשרוד.

נשיא_האוניברסיטה_העברית_מקבל_מגן_הוקרה_על_תמיכתו_בתוכנית_אימפקט

נשיא האוניברסיטה העברית קיבל מגן הוקרה על תמיכתו בתוכנית !IMPACT של FIDF למען חיילים משוחררים מהמערך הלוחם בצה"ל

יוני 7, 2020

ביום רביעי (3.6) התקיים באוניברסיטה העברית טקס ייחודי ומצומצם (בשל משבר הקורונה) של תוכנית המלגות !IMPACT של ארגון ידידי צה"ל בארה"ב ובפנמה (FIDF) במהלכו העניקה מנהלת התוכנית, אורנה פסח, לנשיא האוניברסיטה העברית, פרופ' אשר כהן, את מגן ההוקרה על שיתוף הפעולה ומעורבותו הרבה בתוכנית. בטקס החגיגי השתתפו גם סגן נשיא לקשרי חוץ ופיתוח משאבים יוסי גל; ראש האגף לקשרי חוץ ופיתוח משאבים באוניברסיטה רם סמו; ודיקן הסטודנטים באוניברסיטה פרופ' גיא הרפז.