ERC Logo

שני חוקרים מהאוניברסיטה העברית זכו במענקי מחקר יוקרתיים בסך 2 מיליון אירו כל אחד מטעם קרן המחקר של האיחוד האירופי – ERC

3 דצמבר, 2024

המועצה האירופית למחקר של האיחוד האירופי (ERC) הכריזה היום (ג') על תמיכתה במספר הצעות מחקר ישראליות, 2 מהן בהובלת חוקרי האוניברסיטה העברית. שני חוקרי וחוקרות האוניברסיטה העברית שיקבלו השנה את המענק, יצטרפו לעשרות חוקרים אחרים של האוניברסיטה שקיבלו את המענק בשנים הקודמות.

 

מקבלי המענקים מהאוניברסיטה העברית הם:

-              פרופ' דינה שניידמן מביה"ס להנדסה ומדעי המחשב זכתה במענק בסך 2 מיליון אירו על הצעת מחקר בתחום למידה עמוקה לגילוי מבוסס מבנה של קולטני מערכת החיסון אדפטיבית:

בינלאומיות
מחקר
Lightning storm

ניטור שדות חשמליים אטמוספריים יכול לשפר את חיזוי אירועי מזג אוויר קיצוניים

21 נובמבר, 2024

מחקר חדש בראשות ד"ר רועי יניב מהמכון למדעי כדור הארץ באוניברסיטה העברית בירושלים ובמרכז הרפואי שיבא, בשיתוף עם ד"ר אסף הוכמן מהאוניברסיטה העברית ופרופ' יואב יאיר מאוניברסיטת רייכמן, הציג התקדמות משמעותית בהבנת התפקיד של מדידת שדות חשמליים אטמוספריים בחיזוי אירועי מזג אוויר קיצוניים. באמצעות בחינה מדוקדקת של מערכות מזג אוויר חורפיות בלחץ נמוך, הידועות כ"שקעים קפריסאים", המחקר חושף תובנות חדשות על תפקיד השדה החשמלי בחיזוי משקעים כבדים.

מחקר
Brain CT

מחקר חדש עשוי להסביר מדוע המוח האנושי גדול ומפותח כל כך

20 נובמבר, 2024

לאורך כשני מיליון שנים, זמן קצרצר במונחים אבולוציוניים, המוח האנושי שילש את גודלו. ההתפתחות המהירה הזו היא כנראה מה שאפשר לנו לפתח יכולות שכליות מורכבות כמו שפה, או יכולת המצאה מפותחת. חוקרים רבים מנסים להבין את הבסיס לתופעה, בין היתר על ידי השוואה בין הדנ"א של בני אדם מודרניים, בני אדם עתיקים ושימפנזים.

מחקר
לכל החדשות
Reaserch banner

 

8

זוכי פרסי נובל

10,900

פטנטים

1,000

חוקרים

77

בדירוג שנגחאי

 

 

SDG