סגל

המכון למדעי היהדות, צילום ‏- ברונו שרביט

מאה שנים של לימודי יהדות באוניברסיטה העברית

8 ינואר, 2025

המכון למדעי היהדות ע"ש ג'ק, גוזף ומורטון מנדל באוניברסיטה העברית בירושלים מציין מאה שנים להיווסדו בכנס בינלאומי שכותרתו "מדעי היהדות: בין העבר לעתיד" ומפגיש חוקרים מובילים מהארץ ומהעולם, אשר משקפים יחדיו מאה שנים של הישגים ופועלים להתוות חזון לעתיד מדעי היהדות.

הכנס נפתח בטקס בהשתתפות נשיא המדינה יצחק הרצוג, נשיא האוניברסיטה העברית, פרופ' אשר כהן וראש העיר ירושלים משה ליאון.

סגל
לוגו המכון ללימודים מתקדמים

נבחר המחזור הראשון של הסדנא לאמנים במכון ללימודים מתקדמים

4 נובמבר, 2024

מהיכן מגיעים רעיונות ומחשבות חדשים אל הסטודיו? תכנית חדשה במכון הישראלי ללימודים מתקדמים,   IIAS, באוניברסיטה העברית, תזמין מדי שנה שישה אמנים ואמניות ישראלים ללמוד במסגרת שנתית ייחודית. אמני הסדנא יזכו לשיעורים מעמיתי המחקר של המכון במגוון תחומי ידע ממדעי הרוח, החברה והמדעים המדויקים, וכן ישתתפו בפעילויות המכון.

המשתתפים במחזור הראשון של הסדנא לאמנים לשנת 2024-25 הם: חניתה אילן, הלל רומן, עלמה שניאור, יסמין דייויס, חן כהן, ויונתן עומר מזרחי.

סגל
כנס

קול קורא לקבלת תמיכה בכנסים מדעיים בינלאומיים

31 אוקטובר, 2024

שם הקרן: האוניברסיטה העברית בירושלים

האוניברסיטה מעודדת קיומם של כנסים מדעיים בינלאומיים המאורגנים על-ידי חוקריה, ורואה חשיבות בכנסים אלו להידוק הקשרים בין חוקריה לבין עמיתיהם בארץ ובעולם - לטובת קידום המדע, המחקר, החינוך והתרבות. לצורך כך מקצה האוניברסיטה משאבים פנימיים לסיוע בארגון כנסים אלו, באמצעות ועדת הכנסים האוניברסיטאית. החלטות הוועדה נקבעות בהתאם לאמות המידה למתן תמיכה.

בינלאומיות
סגל
נשיא האוניברסיטה פרופ' אשר כהן וראש העיר ירושלים משה ליאון

נחנך בניין ברנדמן ב': הדור הבא של מעבדות הוראה לחוגי פיזיקה, כימיה, והנדסת חשמל

29 אוקטובר, 2024

בניין מעבדות ההוראה החדש של האוניברסיטה העברית בירושלים, על שם סול וג'ויס ברנדמן, נחנך אמש בטקס שנערך בקמפוס אדמונד י. ספרא של האוניברסיטה בגבעת רם.

הטקס התקיים במעמד נשיא האוניברסיטה העברית פרופ' אשר כהן, מנכ"ל האוניברסיטה מר ישי פרנקל, ראש העיר ירושלים מר משה ליאון ומנכ"ל הרשות לפיתוח ירושלים מר אייל חיימובסקי.

סגל
DNA

1.65 מיליון תאי מוח חושפים: מסלולים חדשים להבנת מחלת האלצהיימר והזדקנות המוח

28 אוגוסט, 2024

חוקרי האוניברסיטה העברית חושפים במחקר חדש מסלולים תאיים חדשים המובילים למחלת אלצהיימר ובמה המחלה שונה מהזדקנות המוח, שעד כה לא היו ידועים. הממצאים, המבוססים על ניתוח מתקדם של מאגר ייחודי שאפיין 1.65 מיליון תאי מוח בודדים שנמדדו ב-465 מוחות מזדקנים, מספקים תובנות חדשות על התפתחות המחלה ומניחים את היסודות לפיתוח טיפולים מותאמים אישית, ומציעים תקווה חדשה למיליוני אנשים הסובלים מאלצהיימר ברחבי העולם

בתקשורת
מחקר
סגל
עובדים מצטיינים לשנת תשפ"ד - 2024

עובדים מצטיינים לשנת תשפ"ד - 2024

25 יולי, 2024

ברכות לנבחרי הסגל המנהלי של האוניברסיטה שזכו באות העובד.ת המצטיינ.ת לשנת 2024.

בטקס החגיגי נכחו הנהלת האוניברסיטה, קולגות, מנהלים ועמיתים לצד בני המשפחות. היה מרגש!

ברכות לכל הזוכים.

סגל
thumbnail

כסולידריות עם הנגב המערבי- מושב הפתיחה של חבר הנאמנים בעיר אופקים

4 יוני, 2024


כנס הפתיחה של המושב ה-87 של חבר הנאמנים של האוניברסיטה העברית התקיים באופקים וכלל מושב חגיגי, של חברי החבר מישראל ומחו"ל וביקור בבית הספר החקלאי בעיר, המקיים שת"פ עם הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה של האוניברסיטה. בכנס הודגשה החשיבות שמעניקה האוניברסיטה העברית לקידום המחקר והאקדמיה בפריפריה

בינלאומיות
בתקשורת
סגל
מסעות דעת 24

החלה ההרשמה ל"מסעות דעת"- תוכנית למנהיגות אינטלקטואלית צעירה

1 מאי, 2024

"מסעות דעת" היא תוכנית מנהיגות אינטלקטואלית ייחודית, המבקשת לטפח בקרב קבוצה נבחרת של סטודנטיות.ים – כישורי התבוננות ויכולת ניתוח של שאלות עומק רעיוניות ופילוסופיות בהקשר של בעיות השעה בארץ ובעולם, ולחבר בין שאלות אלו ובין המציאות החברתית והפוליטית.

התוכנית מיועדת לקבוצה קטנה ואיכותית של סטודנטיות.ים בעלי סקרנות אינטלקטואלית מכל חלקי החברה בישראל, בתחילת לימודיהם לתואר ראשון, בכל תחומי הידע.

סגל
סטודנטים
erc_advanced.jpg

שלושה חוקרים מהאוניברסיטה העברית יקבלו מענקי מחקר יוקרתיים מטעם מועצת המחקר האירופית (ERC)

11 אפריל, 2024

פרופ' מארן ניהוף מהחוג למחשבת ישראל בפקולטה למדעי הרוח, זכתה במענק היוקרתי בזכות מחקרה על הממשק בין היהדות לתרבות היוונית-רומית בכלל וההשפעה של רומא, בפרט. במחקריה, חוקרת פרופ' ניהוף כיצד השתנתה היהדות באימפריה הרומית מבחינה פילוסופית, משפטית וספרותית. כמו כן, היא חושפת תמורות דומות בקרב היוונים והנוצרים.

מחקר
סגל