סגל יוצא

ניידות סגל אקדמי

אחת הדרכים החשובות ביותר לקידום בינלאומיות באקדמיה היא באמצעות ניידות של סגל אקדמי. ניידות של סגל אקדמי מאפשרת חשיפה לתרבויות חדשות ולשיטות לימוד שונות ומגוונות, מגדילה את החשיפה של חברי הסגל לשיטות פדגוגיות חדשות ומאפשרת חיזוק קשרים והרחבת רשת נטוורקינג חשובה.  הרשות לבינלאומיות מציעה מידי שנה מספר אפשרויות לניידות.

ישנם שני מסלולים לניידות של סגל אקדמי:

  1. הסכמים בילטראליים
  2. הסכמי ארסמוס+ (מימון של האיחוד האירופי) – הסכמים אוניברסיטאיים והסכמים פקולטטיים.

 

1. הסכמים בילטראליים:

לאוניברסיטה העברית בירושלים ישנם מספר הסכמי ניידות סגל, בתנאי מימון שונים.
רשימת המוסדות כוללת:

University of Helsinki
Peking University
University of Pennsylvania
University of Fribourg
East China University of Science and Technology
University of Vienna
 

איך זה עובד?

הרשות לבינלאומיות מפרסמת מידי שנה קול קורא (באמצעות דיוור במערכת ההודעות האוניברסיטאית ובאתר של הרשות) הכוללת את רשימת המוסדות אליהם ניתן להגיש בקשה לצורך ביקור, יחד עם פרטי התוכנית - תקופת הניידות, אורך התוכנית ותנאי המימון. רשימת המוסדות נתונה לשינויים מידי שנה.

הגשת המועמדות תעשה בצורה מקוונת באמצעות מערכת Mobility-Online.

המסמכים הנדרשים בעת הבקשה:

  1. מכתב מוטיבציה / מטרת הביקור (מכתב אחד לכל מוסד)
  2. הזמנה מחבר סגל אקדמי במוסד המארח (מכתב אחד לכל מוסד)
  3. קורות חיים

לאחר מועד ההגשה הבקשות ידונו בועדת שיפוט, על מנת להבטיח שהתהליך מתנהל בשקיפות והוגנות. עם סיום תהליך השיפוט, יקבל חבר הסגל הודעה על החלטת הועדה.

לאחר קבלה במוסד האם (תהליך הפנימי של האוניברסיטה העברית), רכזת הסכמים ברשות לבינלאומיות תשלח הודעת נומינישן (nomination) למוסד המארח. רק לאחר קבלת אישור המוסד המארח ניתן יהיה להמשיך לתכנון הביקור.

רשאים להגיש חברי סגל אקדמי מן המניין, חברי סגל אמריטוס, עמיתי הוראה, דוקטורנטים (המקבלים שכר/מלגה).

 

2. הסכמי ארסמוס+

Erasmus

תוכנית ארסמוס+ מציעה מענקי נסיעה לחברי סגל אקדמי, לצורך ביקור הוראה בן חמישה ימים במוסדות להשכלה גבוהה באירופה.  מטרת התוכנית להעמיק את שיתופי הפעולה האקדמיים עם מוסדות בחו"ל, לשפור יכולות מקצועיות, להרחיב ולפתח קשרים עם חוקרים בחו"ל.

במסגרת ארסמוס+ לא ניתן לקיים מחקר, אך ניתן לשלב ביקור של הוראה ומחקר.

נפתח קול קורא למלגות ניידות במסגרת ERASMUS +לסגל אקדמי לאירופה 2023-2022  

מה נדרש ממני?

חברי הסגל נדרשים לתת 8 שעות הוראה מידי שבוע (חמישה ימי עבודה). ההוראה יכולה לכלול הרצאות פרונטליות, הדרכת דוקטורנטים, הרצאות אורח או סמינרים קצרים. אורך התוכנית : נע בין חמישה ימים (לרוב) לתקופה של עד חודשיים. תלוי באופי ההסכם ובתקציב של המוסד המארח.

תהליך הגשת המועמדות והקבלה

הרשות לבינלאומיות מפרסמת מידי שנה קול קורא (באמצעות דיוור במערכת ההודעות האוניברסיטאית ובאתר של הרשות) הכולל את רשימת המוסדות אליהם ניתן להגיש בקשה לניידות. רשימת המוסדות משתנה מידי שנה.

הגשת המועמדות תעשה בצורה מקוונת באמצעות מערכת Mobility-Online.
המסמכים הנדרשים בעת הבקשה:

  1. מכתב מוטיבציה / מטרת הביקור (מכתב אחד לכל מוסד)
  2. הזמנה מחבר סגל אקדמי במוסד המארח (מכתב אחד לכל מוסד)
  3. קורות חיים
  4. לאחר מועד ההגשה הבקשות ידונו בוועדת שיפוט כנדרש על פי נהלי תוכנית ארסמוס+ על מנת להבטיח שקיפות והוגנות. עם סיום תהליך השיפוט, יקבל חבר הסגל הודעה על החלטת הועדה.

    לאחר קבלה במוסד האם (תהליך הפנימי של האוניברסיטה העברית), רכז/ת ארסמוס+ ברשות לבינלאומיות ישלחו הודעת מינוי (nomination) למוסד המארח. רק לאחר קבלת אישור המוסד המארח ניתן יהיה להמשיך לתכנון הביקור.

    רשאים להגיש חברי סגל אקדמי מן המניין, חברי סגל אמריטוס, עמיתי הוראה, דוקטורנטים (המקבלים שכר/מלגה).

    לאחר הקבלה לתוכנית תידרש/י למלא טופס teaching mobility agreement המפרט את תוכן הביקור, יעדי הביקור ותאריכי הביקור. על הטופס יש לחתום – חבר הסגל, הדיקן (מטעם המוסד השולח) והמוסד המארח. יש לשלוח עותק של הטופס הזה לרכז/ת ארסמוס+ ברשות לבינלאומיות. במרבית המוסדות חתימות אלקטרוניות יתקבלו.

    רק לאחר שהטופס חתום במלואו ניתן להתקדם לשלב של רכישת כרטיס טיסה וסידורי לינה.

    כל נסיעה חייבת להיות מאושרת על ידי ראש היחידה/דיקן.

תנאי מימון

תוכנית ארסמוס+ מעניקה מענק חד פעמי של החזר הוצאות נסיעה בסכום שקבוע מראש ומשתנה למוסד בהתאם למרחק. הסכום יצוין במפורש בקול קורא.

כמו כן, חברי הסגל זכאים לקבל החזר יומי (אש"ל) בסכום שקבוע מראש ומשתנה בהתאם למדינה. הסכום יצוין במפורש בקול קורא.

סידורי הטיסה והלינה נעשים באופן עצמאי.

כל מוסד מתנהל בצורה שונה מעט באופן החזר ההוצאות, לכן יש לברר מול המוסד המארח מה מדיניות התשלום של המענק. בכל מקרה, תשלום המענק נעשה באופן בלעדי על ידי המוסד המארח ולא באמצעות הרשות לבינלאומיות באוניברסיטה העברית. עם זאת רצוי לשמור את הקבלות (במידה ותידרשו להגיש אותם למוסד המארח על מנת לקבל החזר).

יש אפשרות "להשלים" הוצאות באמצעות הקק"מ. בנוסף, נדרש למלא טופס בקשה לאישור נסיעה (טופס 013) חתום על ידי ראש היחידה/דיקן על מנת לקבל את הכיסוי הביטוחי של האוניברסיטה. היוצא פטור מהצגת קבלות (לאוניברסיטה) והוא רשאי לנהל את המענק על פי צרכיו.

בסיום הביקור תידרשו למלא טופס משוב של תוכנית ארסמוס+, כנדרש על פי נהלי האיחוד האירופי.

נשמח להעמיד לרשותכם מתנות קטנות וסימליות עבור המארחים שלכם לצורכי קידום ושיווק של האוניברסיטה העברית כמקובל באירופה. כמו כן, נשמח לספק לכם מידע טרם הנסיעה לשיתופי פעולה קיימים ו/או כיוונים חדשים לחיזוק שיתופי הפעולה ואנשי קשר רלוונטיים במוסד המארח.

לשאלות ומידע נוסף ניתן לפנות לרכזת ארסמוס+ ברשות לבינלאומיות: איילה פיינמסר מזרחי, ayalafm@savion.huji.ac.il

 

ניידות סגל מנהלי

תוכנית ארסמוס+ מציעה מענקי נסיעה לחברי סגל אקדמי ומנהלי, לצורך ביקור הכשרה בן חמישה ימים במוסדות להשכלה גבוהה באירופה. מטרות התוכנית הינם קידום שיתוף הפעולה הבינלאומי, שיפור יכולות מקצועיות, הדרכה ופיתוח מקצועי והיכרות עם מוסדות אחרים ואנשי המפתח בתחום העיסוק הרלוונטי.

ישנם מספר אפשרויות לביקורים לצורכי הכשרה: מפגשי הכשרה "אחד על אחד" עם קולגות בתפקידים מקבילים, השתתפות בשבוע שותפים המאורגן על ידי המוסד המארח וכוללים תכנים מגוונים, השתתפות בסדנאות משותפות או כנסים/אירועים מסוגים שונים הכוללים אלמנט של הכשרה מקצועית והדרכה בנושא הרלוונטי.

איך זה עובד?

הרשות לבינלאומיות מפרסמת קול קורא מידי שנה, הקול הקורא מציע מענקי ניידות לחברי סגל מנהלי, המעורבים באוניברסיטה העברית בקידום בינלאומיות ויעדי תוכנית ארסמוס+ הנוכחית, לצורך ביקור הכשרה בן חמישה ימים במוסדות להשכלה גבוהה באירופה, עמם יש לנו הסכמים לשיתוף פעולה בהוראה ולחילופי סטודנטים וסגל.

מרבית המוסדות עמם יש לנו הסכמים מקיימים שבוע שותפים מרוכז, המתקיים כתוכנית מובנת של חמישה ימים בהם מועברים תכנים שקשורים באדמיניסטרציה של מוסדות להשכלה גבוהה (בעיקר בנושאי בינלאומיות אך לא רק).

הקול הקורא מתפרסם בדרך כלל בתחילת השנה הקלנדרית, הודעה על פרסום הקול קורא ישלח במערכת הדיוור האוניברסיטאית ויופץ על ידי מנהלי יחידות, ויופיע במקביל גם באתר של הרשות לבינלאומיות.  

מי רשאי להגיש בקשה?

רשאים להגיש בקשה מי שעיסוקו באוניברסיטה תואם את הגדרת יעדי התוכנית ויציאתו לחו"ל נדרשת על פי צרכי היחידה בה הוא מועסק. על הבקשות להיות מלוות בחוות דעת מנומקת של הממונה הישיר על מגיש בקשה, המבהירה את הערך המוסף של ההשתלמות הן לעובד והן ליחידה אותה הוא מנהל.

הגשת המועמדות

הגשת המועמדות תעשה בצורה מקוונת באמצעות מערכת Mobility-Online.

המסמכים הנדרשים בעת הבקשה:

  1. חוות הדעת של הממונה הישיר על חשיבות ההשתלמות לעובד וליחידה לקידום יעדי התוכנית;
  2. מכתב הבקשה של העובד המבקש לצאת להשתלמות בו הוא מנמק את בקשתו לאור תפקידו באוניברסיטה ומציין שלושה מוסדות יעד מקרב המוסדות השותפים להסכם הניידות, הנזכרים בנספח המצ"ב, המדורגים על פי סדר עדיפותו;
  3.  קורות חיים  מעודכן של המבקש; את הקורות חיים (CV) יש להכין בשפה האנגלית.
  4. לאחר מועד ההגשה הבקשות ידונו בוועדת שיפוט כנדרש על פי נהלי תוכנית ארסמוס+ על מנת להבטיח שקיפות והוגנות. עם סיום תהליך השיפוט, יקבל חבר הסגל הודעה על החלטת הועדה.

    לאחר קבלה במוסד האם (תהליך הפנימי של האוניברסיטה העברית), רכז/ת ארסמוס+ ברשות לבינלאומיות ישלחו הודעת נומינישן (nomination) למוסד המארח. רק לאחר קבלת אישור המוסד המארח ניתן יהיה להמשיך לתכנון הביקור.

צעדים נדרשים לאחר הודעת הקבלה

השלבים לאחר הודעת קבלה לתוכנית חילופי סגל מינהלי:

 שלב ראשון: קבלת אישור מהמוסד המארח

משהתקבל מענה חיובי מהמוסד המארח, ניתן לקדם את ההכנות ליציאה עצמה, כדלקמן:
לוודא שיש מסמך training agreement החתום על ידי שלושה גורמים – חתימה שלכם, חתימה של ג'יין טרנר מהרשות לבינלאומיות, וחתימה של המוסד המארח (המשרד הבינלאומי שלהם)*

  • להזמין טיסות לארץ היעד
  • להסדיר לינה בעיר היעד (לעיתים ניתן להיעזר בהמלצות המשרד הבינלאומי של המוסד המארח)
  • לברר עם המוסד המארח כיצד יועבר אליכם מענק הניידות.
  • *רק לאחר שהטופס חתום במלואו ניתן להתקדם לשלב של רכישת כרטיס טיסה וסידורי לינה.

    שלב שני: טיפול באישור הנסיעה על ידי הנהלת האוניברסיטה (לפני הטיסה):

    יש להעביר ללשכת המנכ"ל את הטפסים הבאים:

  • טופס בקשה לאישור נסיעה (טופס 013) חתום על ידי ראש היחידה  - למלא בטופס זה את המשבצות הרלוונטיות בפרק 1 (פרטי הנוסע), פרק 2 (פרטי הנסיעה), ולסמן X במשבצות הביטוח של פרק 3 (פרטי הבקשה) ומספר תקציב היחידה עבור כיסוי הוצאות הביטוח. מוזכר בזה שיתר ההוצאות יכוסו ממענק הניידות שיינתן ליוצא. היוצא פטור מהצגת קבלות (לאוניברסיטה) והוא ראשי לנהל את המענק על פי צרכיו.
  •  טופס אישור ימי השתלמות של מחלקת הדרכה – חתום על ידי ממונה ישיר וראש אגף/מנהל יחידה
  •  הודעת קבלה לתוכנית
  •  לו"ז הביקור (להדפיס את התוכנית של הביקור או את הסכם הניידות של ארסמוס+)
  • לאחר קבלת אישור מנכ"ל יש לגשת עם כל האישורים יחד למחלקת מט"ח ביחידת הכספים על מנת לטפל בנושא של ביטוח נסיעות.
    בקמפוס הר הצופים -  לגב' דורין אטיאס או מיכל מור - michalm@savion.huji.ac.il, 02-5881069
    בקמפוס ספרא – גב' חנה יפת - hanay@savion.huji.ac.il, 02-6585772 

    עם שובכם יש להגיש דו"ח מילולי על לקחים ותובנות מהחשיפה וההדרכה, כולל משוב על הטיפול בהכנת הנסיעה. דו"ח זה יוגש ללשכת סגן נשיא ומנכ"ל, לרשות לבינלאומיות ולראש היחידה השולחת.
    אנא ראו Checklist

  • Checklist ליוצאים לשבוע שותפים/תוכנית מובנת
  • Checklist ליוצאים לתוכנית פרטנית

 

תנאי מימון

חברי הסגל יקבלו מענק של אש"ל יומי והחזר הוצאות טיסה (סכום משתנה בהתאם למוסד), במידה וההוצאות הן גבוהות מהמענק, היחידה אינה אחראית להשלמת ההפרש והעלות תהיה על העובד. הביקורים ינוקו ממכסת ימי השתלמות ואינם מוכרים לגמול השתלמות.

מדוע כדאי לי לצאת?

השתתפות בתוכנית הניידות של ארסמוס+ מעניקה לחברי סגל ממחלקות שונות באוניברסיטה (תוכניות בינלאומיות, ספריות, מנהל תלמידים, רשות למחשוב, ועוד) חוויה בינלאומית החושפת אותם לתכנים חדשים, שיטות עבודה חדשות, מאפשרת שיח ודיונים מעניינים, הכשרה מקצועית, פיתוח כישורי שפה והכרת עולם תוכן של השכלה גבוהה בחו"ל. החוויה תעשיר את עבודתכם, ותעניק לכם הזדמנות להעמיק את הידע שלכם בתחום ההתמחות שלכם.

נספחים:  

הנספחים יצורפו לקול הקורא בעת פרסומו.

אם יש שאלות נוספות, נשמח לעמוד לרשותכם.
ניתן לפנות לד"ר שבתאי דובר: shabtay.dover@mail.huji.ac.il  או לאיילה פיינמסר מזרחי, רכזת ארסמוס+, ayalafm@savion.huji.ac.il

 

אנו מציעים מידע רב עבור האורחים, אנשי סגל וסטודנטים בנושאים של סידורי הגעה, לינה, ביטוחים ומידע שימושי, באתר הרשות לבינלאומיות בשפה האנגלית.

חזרה למעלה