לימודי עתודה באוניברסיטה העברית

האוניברסיטה העברית היא האוניברסיטה הוותיקה בישראל ומדורגת באופן קבוע ברשימת מאה האוניברסיטאות הטובות בעולם על פי מדרג שנגחאי. לימודי העתודה באוניברסיטה מתקיימים בתנאים רגילים כסטודנטים מן המניין, תהליך הקבלה נעשה במקביל דרך האוניברסיטה וגם דרך הצבא.

מה לומדים פה?

מקצועות הרפואה

לימודי העתודה בתחום הרפואה מרוכזים כולם באוניברסיטה העברית.

מסלול 'צמרת' – לרפואה: מסלול ייחודי לתלמידים מצטיינים לפני גיוס, בתקופת השירות צבאי. המועמדים שיעמדו בתנאי הקבלה לרפואה ובדרישות הצבא, ילמדו כסטודנטים מן המניין בבית הספר לרפואה, ובנוסף יקבלו הכשרה ייחודית במקצועות הרפואה הרלבנטיים לרופאים צבאיים במערך הלוחם של צהל. למשל: רפואת חירום, טראומה, רפואת ספורט, רפואה תעופתית, רפואת צלילה, טיפול בפגיעות מנשק בלתי קונבנציונלי ועוד. סטודנטים מצטיינים יוכלו במקביל להתחיל בלימודי תואר שני או תואר שלישי ph.D באוניברסיטה העברית. סטודנטים שיצטרפו למסלול יזכו לדחיית שירות מצה”ל עד לסיום לימודיהם וייהנו ממלגת שכר לימוד מלאה ומגורים.
איש קשר: רכז ועדת הקבלה, מר יואב טל טלפון:  02-6758018 | yoavta@savion.huji.ac.il

מסלול 'בינה' – לרפואת שיניים: מסלול ייחודי בשיתוף צהל והפקולטה לרפואת שיניים של האוניברסיטה. המועמדים שיעמדו בתנאי הקבלה של הפקולטה ובדרישות הצבא יזכו לליווי ותמיכה של גורמי צהל ולמימון מלא של שכר הלימוד. בתום הלימודים ישולבו הסטודנטים כרופאי שיניים בחיל הרפואה של צהל וירכשו ניסיון מקצועי בתחום תוך כדי שירות צבאי כקצינים בצהל.
איש קשר: גב' לירון סבן, בטלפון 02-6758590 במייל: lironsa@savion.huji.ac.il

מסלול 'פסגה' – לאחים ואחיות:  מסלול ייחודי בשיתוף צהל וביהס לסיעוד הדסה של האוניברסיטה העברית, במהלכו יוענק תואר ראשון בסיעוד למועמדים המיועדים לשרת כאחים מוסמכים בצהל. המועמדים שיעמדו בתנאי הקבלה של הפקולטה ודרישות הצבא יזכו לליווי ותמיכה של צהל ולמימון מלא של שכר הלימוד.
איש קשר: גב' חדוה סטואין מזכירות סטודנטים טלפון: 02-6777141/51 במייל: hadasaap@savion.huji.ac.il

ניתן ללמוד במסלולי העתודה במגוון מסלולים נוספים:

שימו לב: פתיחת מסלולים אלו ומסלולים בחוגים נוספים כפופה להחלטת הצבא. יש לעקוב אחר הפרסומים הרלוונטים למועד הרישום. לשאלות בנושא זה יש לפנות לאתר הקצונה האקדמית

דרכי רישום וקבלה:
נכנסים לאתר האוניברסיטה ומבררים מהם תנאי הקבלה, נרשמים באתר, עוקבים אחר הבקשה ומוודאים קבלה סופית הן מהאוניברסיטה והן מול הצבא.

חשוב – קבלה לאוניברסיטה לא מבטיחה קבלה למסלול הצבאי. יש לוודא את אישור הלימודים מול הצבא במקביל לאישור האוניברסיטאי.

התקבלתם? יופי! הנה כמה לינקים שימושיים:

מעונות האוניברסיטה

האוניברסיטה מציעה מספר רב ומגוון של אפשרויות למגורים במעונות בקמפוסים השונים בירושלים ורחובות היכנסו לאתר המענות לקבלת מידע, תמונות וסרטונים.

משרד דיקן הסטודנטים

משרד דיקן הסטודנטים מסייע לרווחת הסטודנטים. בין השירותים המוענקים ניתן למצוא: מחלקה לאבחון ולקויות למידה, שירותי ייעוץ פסיכולוגים, היחידה לשיוויון הזדמנויות, נציב תלונות הסטודנטים וכו'. לפרטים במייל studean@savion.huji.ac.il  או באתר

לבדיקת נתונים, התייעצות ושאלות נוספת:

מוקד המידע והשירות האוניברסיטאי זמין בימים א'-ה'
בין השעות 16:30-08:30