סטודנטים | האוניברסיטה העברית בירושלים

khdshvt_shvrh_shnyyh_-_400x260_7.png

פרויקט HUBS-Aid: פרויקט ייחודי של ביה"ס למנהל עסקים לסיוע לעסקים שנפגעו במלחמה

17 מרץ, 2024

פרוייקט ייחודי ויוצא דופן של בית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית הגיע לסיומו ביום שישי האחרון.

120 סטודנטים, 40 מנטורים ומנטוריות, סייעו ביחד ל-80 עסקים קטנם ובינוניים מכל רחבי הארץ, שנפגעו בעקבות המלחמה. לכל עסק הוקצה צוות של שלושה סטודנטים תלמידי MBA או שנה ג' בתואר ראשון במנהל עסקים, ומנטור.ית בכיר.ה מבוגרי בית הספר. בעלי העסקים זכו לצוותים שסייעו להם בכל הקשור לניהול ותכנון פיננסי, מיצוי זכויות, שיווק, לוגיסטיקה ומציאת פתרונות יצירתיים- על מנת שהעסק יחזור לעבוד.

בתקשורת
יזמות
סטודנטים מתנדבים
khdshvt_shvrh_rshvnh_-_615x310_4.jpg

מתווה הקלות משופר למשרתי ומשרתות המילואים

24 דצמבר, 2023

השנה יתקיימו שני סמסטרים בני 11 שבועות כל אחד. השבוע הרביעי, אשר מתחיל ב 21.1.2024, יתקיים במתווה של "שבוע קליטה והשלמה" עבור משרתי ומשרתות המילואים. אנו מחויבים ונעשה הכל כדי לא להשאיר אף סטודנט וסטודנטית מאחור.

לוח זמנים לשנת הלימודים

khdshvt_shvrh_rshvnh_-_615x310_1.png

מתווה שנת הלימודים בצל המלחמה

10 דצמבר, 2023

האוניברסיטה העברית, יחד עם כל אוניברסיטאות המחקר בישראל, מעדכנת כי שנת הלימודים תשפ"ד תיפתח ב- 31.12.2023.
זאת, כחלק ממחויבותה לעתידה של מדינת ישראל ומתוך השאיפה לאפשר הוראה ומחקר גם בתקופה המאתגרת והקשה הזו.

ההחלטה התקבלה בשיח משותף עם צה"ל, כאשר בשבועות האחרונים שקדנו על מתווים מפורטים של חזרה ללימודים, בהם יעשה שימוש בסל מגוון של התאמות לצד מציאת פתרונות פרטניים לכל מי שעדיין ישרתו במילואים. אנו מבקשים לחזור שוב על מחויבותנו לכלל קהילת הסטודנטים, הסטודנטיות ואנשי ונשות הסגל המגויסים, שאנו נעשה ככל יכולתנו כדי שאיש לא יישאר מאחור.

חדשות

קווים מנחים לפרסום דעות ורעיונות בקהילת האוניברסיטה העברית

13 נובמבר, 2023

האוניברסיטה העברית, כמוסד להשכלה גבוהה המעודד שיח וביקורתיות, נוטה שלא להגביל את חופש הביטוי של חברות וחברי הקהילה.

עמדה זו מטילה על כולנו אחריות רבה בבחירת העמדות להן ניתן ביטוי פומבי ובבחירת אופן ניסוחן.

על כל אחד ואחת לקחת בחשבון את ההשלכות העלולות להיות להתבטאויות שלנו ואת ההשפעה שלהן על חברינו לקהילת האוניברסיטה ועל מרקם היחסים ביננו.

לפניכם מסמך המשרטט את הקווים המנחים להתבטאויות חברי וחברות קהילת האוניברסיטה.

יחד נפעל לחיזוק קהילת האוניברסיטה, לכידותה ושגשוגה.

חדשות
png

תואר ראשון באדריכלות נוף* בשיתוף עם בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

30 יולי, 2023

אדריכלות נוף* הוא תחום מקצועי העוסק בתכנון ובעיצוב המרחב, ומשלב בין ניהול ותכנון מערכות טבעיות ובין תכנונן כסביבה אנושית. בעידן משבר האקלים, ציפוף האוכלוסייה וצמצום משאבי הטבע, מקצוע אדריכלות הנוף זוכה להכרה הולכת וגדלה בחשיבותו בארץ ובעולם.

תוכנית מושל הגשת מועמדות למלגת לימודים תשפג

תוכנית מושל: מלגת שכר לימוד ומלגת קיום לתואר ראשון בתחומי ההנדסה, רפואה ומדעי המחשב

16 יולי, 2023

אם יש לכם מוטיבציה להצליח, לעבוד קשה ובנחישות ולהגשים לעצמכם חלום, ואתם מגיעים מרקע כלכלי מאתגר, תוכנית מושל לתואר ראשון לתחומי ההנדסה, רפואה ומדעי המחשב- בדיוק בשבילכם.

תוכנית מושל

תוכנית מושל מיועדת לסטודנטים לתואר ראשון, המגיעים מרקע סוציו-אקונומי מאתגר ומעוניינים לחולל שינוי משמעותי בחייהם באמצעות השכלה גבוהה.

מחקר
החודש בעברית

הצטרפו לתוכנית המנהיגות בתחומי הרוח והחברה- ההרשמה נפתחה!

24 אפריל, 2023

אנו שמחים לעדכן על פתיחת ההרשמה לתוכנית "מסעות דעת" –של מכון ון ליר בירושלים והאוניברסיטה העברית בירושלים לקיץ 2023!

"מסעות דעת" היא תוכנית מנהיגות אינטלקטואלית ייחודית ללימודים בתחומי הרוח והחברה, המבקשת לטפח בקרב קבוצה נבחרת של סטודנטיות/ים – כישורי התבוננות ויכולת ניתוח של שאלות עומק רעיוניות ופילוסופיות בהקשר של בעיות השעה בארץ ובעולם, ולחבר בין שאלות אלו ובין המציאות החברתית והפוליטית.

shutterstock_417326485.jpg

דור ראשון באקדמיה: יש לנו מלגה בשבילך!

20 פברואר, 2023

על פי מחקרים אקדמיים שנערכו ברחבי העולם ובישראל, השכלת הורים היא מדד המנבא באופן משמעותי את הגישה להשכלה גבוהה וההצלחה בה. בישראל המצב עגום למדיי: מנתוני הלמ"ס שפורסמו בנובמבר האחרון (2022), עולה כי כ-50% מהצעירים בישראל בגילאי 18-21, הם 'דור ראשון לאקדמיה'.

בהעדר היכרות ישירה או עקיפה עם העולם האקדמי, חלק מבני ובנות דור ראשון לאקדמיה חווים תחושת זרות וקשיים בהשתלבות האקדמית והחברתית. למעשה, סטודנטים רבים מעידים כי בתחילת לימודיהם הם סובלים מ'תסמונת המתחזה'.

בתקשורת