חדש באוניברסיטה: מרכז CIDR למחקר רב-תחומי במדע הנתונים | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

חדש באוניברסיטה: מרכז CIDR למחקר רב-תחומי במדע הנתונים

06/11/2019

CIDR, המרכז האוניברסיטאי החדש למחקר רב תחומי במדע הנתונים, הושק באוניברסיטה העברית. CIDR (מבוטא "סיידר") הוא אבן הפינה ביוזמתה של האוניברסיטה העברית לפתח תכניות מחקר והכשרה מובילות בתחום מדע הנתונים (data science). המרכז הוקם במימון משותף של ות״ת ושל האוניברסיטה כחלק ממהלך ארצי לקידום מדע הנתונים, והוא מנוהל על ידי פרופ' דפנה שחף מבית הספר להנדסה ולמדעי המחשב וד"ר יובל בנימיני מהמחלקה לסטטיסטיקה.

למרכז CIDR משימה משולשת. מטרתו הראשונה היא לקדם מחקרים פורצי דרך המבוססים על מתודולוגיית מדע נתונים, ולתמוך בקהילת מחקר שוקקת ויצירתית. השנייה, לצייד חוקרים בכל רחבי האוניברסיטה בכלי ניתוח נתונים רבי עצמה, באמצעות הפצת המתודולוגיה של מדע הנתונים במחקר מדעי במגוון דיסציפלינות, והובלת תכניות הכשרה ותמיכה בפרויקטים -- בשאיפה לחולל מהפכה בכל שדות המחקר באוניברסיטה. השלישית, לקדם שיתופי פעולה בתחום מדע הנתונים בין חוקרים באוניברסיטה העברית, המגזר הציבורי והתעשייה, לרווחת החברה הישראלית.

באירוע הפתיחה נשאו דברים נשיא האוניברסיטה פרופ' אשר כהן, וסגן הנשיא למחקר ופיתוח פרופ' ראם סרי. לאחר מכן הוצג המרכז פעילותו וההזדמנויות שהוא מציע לחוקרים ותלמידי מחקר. סגנית הדיקן למחקר מהפקולטה לחקלאות פרופ' מאשה ניב ופרופ' מיכל ליניאל סיפרו על שיתופי הפעולה שלהן עם המרכז. פרופ' ניב דיברה על מחקר חדש שביצעה לאחרונה לגבי טעם מר ופרופ' ליניאל עדכנה לגבי קורס חישובי חדש לביולוגים. במהלך הפסקת הצהריים הקהל הוזמן להתכנס סביב שולחנות שהוקדשו לנושאי דיון כגון "פרטיות והוגנות" או "ניתוח שפה טבעית". לבסוף, ד"ר רננה קידר הרצתה על גישה לעדויות דרך אלגוריתמים, ופרופ' דפנה שחף הרצתה על קידום חדשנות ויצירתיות באמצעות מאגרי נתונים גדולים.

חדש באוניברסיטה: מרכז CIDR למחקר רב-תחומי במדע הנתונים