check
סגל נכנס | האוניברסיטה העברית בירושלים

סגל נכנס

ניידות סגל אקדמי

במסגרת מאמציה של הרשות לבינלאומיות לקדם את נושא ה"בינלאומיות בבית" וחיזוק הקשרים ושיתופי הפעולה האקדמיים עם מוסדות בחו"ל, אנו מעודדים חברי סגל להזמין עמיתים ואורחים לביקורים קצרים באוניברסיטה העברית לצורכי הוראה. חילופין מסוג זה הם אבני הבניין לשיתופי פעולה אקדמיים ארוכי טווח. על ידי שילוב של אורחים מחו"ל בתוכנית הלימודים אנו מעשירים את תכנית הלימודים, מעניקים לסטודנטים חוויה של היתנסות בינלאומית ומפתחים כישורי הוראה גלובליים.

 

רישום חוקרים אורחים בינלאומיים המגיעים לביקור באוניברסיטה העברית

על מנת שנוכל להבטיח את השירות הטוב ביותר לחוקרים האורחים, יש חשיבות רבה לרישום החוקרים המבקרים באוניברסיטה, לצרכי מעקב, טיפול ודיווח, וכן, יצירת קשר במקרי הצורך.

אנא הקפידו על רישום חוקרים במערכת אורחים באופן הבא:

  • מארח או המחלקות המזמינות אורחים לתקופה העולה על חודש ימים, מתבקשים לבצע רישום לביקור במערכת רישום חוקרים אורחים של האוניברסיטה.
  • הכניסה למילוי הטופס מתאפשרת לכל עובד אוניברסיטה שברשותו כרטיס OTP או קוד אישי
  • הרישום אמור להתבצע חודש לפני הגעת החוקר האורח לארץ, על מנת שיקבל מידע חיוני וליווי ראוי טרם הגעתו.
  • לתשומת ליבכם: הרישום במערכת איננו מחליף את מכתב ההזמנה של הדיקן לכל אורח והוא בנוסף למכתב הנדרש.

לנוחותכם אנשי קשר לטיפול בחוקרים אורחים:

לשאלות ובעיות במילוי הטופס במערכת יש לפנות אל גב' רמה פרידלנדר ramaf@savion.huji.ac.il  

במנהל האקדמי –רכזת פוסט דוקטורנטים וחוקרים אורחים – ריכוז ותיאום בקשות, בקשות חריגות, סיוע ומתן מידע בנושאים הקשורים בפוסט דוקטורנטים וחוקרים אורחים, וכן מידע לגבי תקנונים ונהלי עבודה - גב' מייטה דומינגס  Post_vp@savion.huji.ac.il

אשת הקשר לטיפול בחוקרים אורחים בינלאומיים – תיצור קשר עם האורחים מיד לאחר הרישום עם מידע חיוני להגעתם לארץ - גב' גל לומברוזו  gallom@savion.huji.ac.il  

 

ישנן מספר דרכי מימון בעזרתן ניתן לקיים ביקורי סגל אקדמי, וצוות הרשות לבינלאומיות עומד לרשותכם בכל שאלה בנושא.

1.  תוכנית ארסמוס+

Erasmus+

התוכנית מאפשרת לחברי סגל אקדמי מהאוניברסיטה העברית להזמין ולארח עמיתים ומרצים אורחים ממוסדות שותפים. מדובר בביקורים קצרים, בדרך כלל חמישה ימים-שבועיים (במקרים מסוימים יותר עד חודשיים). מטרת התוכנית לקדם שיתופי פעולה אקדמיים בין מוסדות, להעשיר את תכניות הלימודים, לשלב שיטות פדגוגיות חדשות ובכך גם לאפשר לכלל הסטודנטים המקומיים לחוות חוויה בינלאומית, באמצעות שילוב הרצאות חוקרים ומרצים בינלאומיים במהלך לימודי התואר. 

לשאלות ומידע נוסף ניתן לפנות לרכזת ארסמוס+ ברשות לבינלאומיות, איילה פיינמסר מזרחי, ayalafm@savion.huji.ac.il

איך זה עובד?

 

ניתן לארח מרצים וקולגות ממוסדות אשר עימם לאוניברסיטה קיים הסכם פעיל. תאריכי הביקור ותוכנו יסוכמו בין הצדדים המשתתפים. ניתן להזמין אורחים במהלך כל השנה, כל עוד יש באפשרותו של האורח למלא את הדרישה לתת שמונה שעות הוראה. ההוראה יכולה להיות פרונטלית, קורס מקוצר, הדרכת מסטרנטים או דוקטורנטים, מיני-סמינר ועוד.

בכל מוסד מתנהל תהליך פנימי שונה במעט, ישנם מוסדות המנהלים קול קורא שנתי (בדומה לאוניברסיטה העברית) המבוסס על הגשה תחרותית. ישנם מוסדות בהם התהליך מבוסס על שיתופי פעולה ויוזמות אישיות בין חברי סגל.

בכל מקרה, חברי סגל יפנו ישירות אל מארח פוטנציאלי על מנת לתאם ביקור. לאחר קבלת מכתב הזמנה, המוסד השולח יעביר כתב מינוי (nomination) אל רכזת ארסמוס+ ברשות לבינלאומיות. לאחר מכן ניתן להתחיל לתכנן את מועד הביקור ותוכנו.

 

מה נדרש כדי לאשר את הביקור?

 

על מנת לאשר את הביקור על האורח לקבל מכתב הזמנה רשמי מחבר הסגל המארח. כמו כן, יש לבקש מכתב הזמנה מלשכת הדיקן כמקובל בנוהלי האוניברסיטה. בנוסף, על האורח למלא טופס Teaching Agreement על פי נהלי התוכנית (טופס זה ניתן על ידי מוסד האם שלו). יש ליידע את הרשות לבינלאומיות אודות הביקור. כמו כן, נשמח לתת מתנה קטנה לאורחים ולעזור בנושאי מנהלה אם יידרש.

לשאלות ומידע נוסף ניתן לפנות לרכזת ארסמוס+ ברשות לבינלאומיות: איילה פיינמסר מזרחי, ayalafm@savion.huji.ac.il

 

תנאי מימון

האורחים מקבלים מימון מהאיחוד האירופי (באמצעות מוסד האם שלהם). הם זכאים לאש"ל יומי + החזר דמי נסיעות.

 

2. מימון לביקורים קצרים

ישנן מספר מלגות המוצעות לחברי סגל אקדמי על ידי קרנות וארגונים:

Fulbright (USIEF)

תכנית פולברייט של ממשלת ארה”ב היא אחת התכניות המפורסמות והיוקרתיות ביותר בעולם לחילופי סטודנטים ומרצים. התכנית נחשבת לספינת הדגל של הממשל האמריקני, ובוגריה הטביעו את חותמם על העולם האקדמי. מבין בוגרי תכנית פולברייט בישראל, שניים זכו בפרס נובל. התכנית תומכת בשהות לצורך מחקר למשך ארבעה חודשים. לעמיתי התכנית ממומנים דמי כלכלה חודשיים, המותאמים למספר בני המשפחה המתלווים לביקור בישראל. התכנית מיועדת לחוקרים בכל תחומי הידע.  עמיתי התכנית נבחרים  על פי אמות מידה של הצטיינות אקדמית, פוטנציאל מנהיגות, ולפי תרומתה הצפויה של הפעילות המתוכננת לקידום הידע המדעי ולהגברת ההבנה ההדדית בין שתי המדינות.

לפרטים נוספים, בקרו באתר פולברייט

The Lady Davis Fellowship Trust

קרן מלגת ליידי דיוויס נוסדה ב1973. הקרן מאפשרת לחוקרים אורחים, בתר- דוקטורנטים ודוקטורנטים בינלאומיים מכל התחומים, הזדמנות ללמוד, ללמד ולחקור באוניברסיטה העברית בירושלים. קרן ליידי דיוויס היא קרן בינלאומית יוקרתית ומבוקשת, ששמה לה למטרה לקדם מדע ולבסס קשרים שיהוו תשתית לשיתופי פעולה אקדמיים ארוכי טווח.

במסגרת התכנית מוצעות שתי מלגות מלגה לחוקרים אורחים המיועדת למימון ביקורים בני חודשיים עד שלושה, והשנייה מיועדת לחוקרי בתר דוקטורט, המעוניינים להגיע לאוניברסיטה העברית לפרק זמן של 9-12 חודשים. כמו כן, קיימת אפשרות להארכה לשנה נוספת: הראשונה עבור פרופסורים מבקרים (מימון של 2-3 חודשים), והשנייה עבור חוקרים פוסט- דוקטורנטים בינלאומיים (9-12 חודשי מימון, עם אפשרות להארכה של שנה). על המועמדים להבטיח לעצמם מנחה מטעם האוניברסיטה, טרם הגשת המועמדות לקרן.

לפרטים נוספים, בקרו באתר קרן ליידי דיוויס.

אנו מציעים מידע רב בשפה האנגלית עבור האורחים בנושאים של סידורי הגעה, לינה, ביטוחים ומידע שימושי.למעבר לתוכן- באתר האנגלית

ניידות סגל מנהלי

תוכנית  ארסמוס+ הממומנת על ידי האיחוד האירופי, מאפשרת הזדמנויות לחברי סגל מינהלי של האוניברסיטה העברית מכל התחומים והמחלקות לארח עמיתים ממוסדות שותפים באירופה איתם יש לאוניברסיטה הסכם.

מטרות תכניות הניידות הן חיזוק קשרים עם מוסדות בחו"ל, פיתוח כישורים ומיומנויות מקצועיות, פיתוח כישורי שפה ותקשורת רב תרבותית ועוד

מדובר בביקורים קצרי מועד (לרוב, חמישה ימים), כאשר האורחים מקבלים מענק מהאיחוד האירופי עבור שהייתם.

איך זה עובד?

ניתן לארח עמיתים ממוסדות אשר עימם יש לאוניברסיטה הסכם פעיל. תאריכי הביקור יסוכמו בין הצדדים המשתתפים. בכל מוסד מתנהל תהליך פנימי שונה במעט, ישנם מוסדות המנהלים קול קורא שנתי (בדומה לא"ע) המבוסס על הגשה תחרותית. ישנם מוסדות בהם התהליך מבוסס על שיתופי פעולה ויוזמות אישיות בין חברי סגל. בכל מקרה, על חברי סגל לפנות ישירות אל המארח הפוטנציאלי על מנת לתאם ביקור. לאחר קבלת מכתב הזמנה מהמארח, המוסד השולח יעביר כתב מינוי (nomination) אל רכזת ארסמוס+ ברשות לבינלאומיות. לאחר מכן ניתן להתחיל לתכנן את מועד הביקור ותוכנו.

ניתן להזמין אורחים במהלך כל השנה (פרט לזמנים בהם האוניברסיטה סגורה). במסגרת הביקור ניתן להזמין את האורח/ת להתלוות לעבודה היומיומית, לחשוף אותו/ה לפעילויות המתקיימות ולערוך סדנאות ופגישות אישיות עם חברי צוות שונים במחלקה ובאוניברסיטה. תוכנית האירוח תבנה בשיתוף פעולה תוך תמיכה וליווי של צוות הרשות לבינלאומיות.

תנאי מימון

האורחים מקבלים מימון מהאיחוד האירופי (באמצעות מוסד האם שלהם). הם זכאים לאש"ל יומי + החזר דמי נסיעות.

מה נדרש כדי לאשר את הביקור?

על מנת לאשר את הביקור על האורח לקבל מכתב הזמנה רשמי מחבר הסגל המארח. כמו כן, יש לבקש מכתב הזמנה מלשכת הדיקן כמקובל בנוהלי האוניברסיטה. בנוסף, על האורח למלא טופס Training Agreement על פי נהלי התוכנית (טופס זה ניתן על ידי מוסד האם שלו). יש ליידע את הרשות לבינלאומיות אודות הביקור. כמו כן, נשמח לתת מתנה קטנה לאורחים ולעזור בנושאי מנהלה אם יידרש.  תפקידו של המארח לוודא כי יעדי תוכנית הביקור מתקיימות, ליווי האורח יעשה בשיתוף פעולה עם ד"ר שבתאי דובר:  shabtay.dover@mail.huji.ac.il 

לשאלות ומידע נוסף ניתן לפנות לרכזת ארסמוס+ ברשות לבינלאומיות: איילה פיינמסר מזרחי, ayalafm@savion.huji.ac.il

 

אנו מציעים מידע רב בשפה האנגלית עבור האורחים בנושאים של סידורי הגעה, לינה, ביטוחים ומידע שימושי.למעבר לתוכן- באתר האנגלית