
חתן הפרס נמנה בין יוצרים ישראלים בולטים שהצליחו לפרוץ לקדמת הבמה. ספריו, שתורגמו ליותר מ-5 שפות, זיכו אותו בעשרות פרסים, ביניהם פרס רוה"מ ופרס ביאליק. מנימוקי הועדה: "יצירתו מתייחדת בעושרה, מעמידה את האדם במרכז ומאירה את היקום"
פרס ניומן לספרות עברית ע"ש ברטה ואירווינג ישראל ניומן, מהוותיקים והיוקרתיים בתחום, מוענק מדי שנה לסופרים ומשוררים בולטים על הישגים ותרומה משמעותית לספרות הישראלית. היום (ג'), הוענק הפרס לסופר, המשורר והעורך הספרותי, פרופ' דרור בורשטיין מהחוג לספרות עברית באוניברסיטה העברית, על הישגיו ופועלו למען החברה והתרבות הישראלית. הפרס כולל מענק כספי בגובה 50,000 שקלים, כאשר בין זוכיו נמנו גדולי היוצרים – ש"י עגנון, אורי צבי גרינברג, לאה גולדברג וא.ב. יהושע. הטקס נערך בבית מאירסדורף בקמפוס הר הצופים של האוניברסיטה, בנוכחות נשיא האוניברסיטה ונציגי משפחת ניומן.
לאורך השנים, בורשטיין הפך שם בולט בקבוצה מצומצמת של סופרים ישראלים שהצליחה לפרוץ בשנות האלפיים לקדמת הבמה, לפחות מבחינת הביקורת. ביצירותיו השונות הוא מאיר ברגישות יוצאת דופן את היחסים המשפחתיים, בין אחים לאחיות, בין הורים לילדים, על הכאב והמורכבות שבהם. "אנו סופרים בעלי עמדה שונה מזאת של ספרות דור המדינה או מהספרות הפוסט־מודרנית של שנות התשעים. בכתיבתי אני מאמין במשמעויות גדולות, או דתיות אפילו, אך לא בהקשר לאומי", סיפר בראיון לתקשורת לפני מספר שנים.
מנימוקי ועדת הפרס: "יצירתו של דרור בורשטיין מתייחדת בעושרה ובתנועתה הטבעית בין אפיקי כתיבה שונים, בהם פרוזה בדיונית, מסה, שירה ותרגום. כתיבתו הפרדוקסלית מעמידה את האדם במרכז, הן בפני עצמו והן ביחס לזולתו, ומנגד מאירה את היקום שמעבר לפרט. הוא מצטיין גם בדמיון, המוביל לא אחת למתיחת גבולות הבדיון והז'אנר. מבעד לכל אלה נמסר הרהור אוהב-כואב ולפרקים אף מצחיק על מקומנו ועל זמננו".
בנוסף להיותו סופר מוערך, שימש בורשטיין כעורך בכתבי עת וספרי שירה נחשבים, עורך תכניות רדיו בקול המוזיקה ואף אוצר של תערוכות אומנות רבות. ספריו תורגמו ליותר מחמש שפות וזיכו אותו בשורת פרסים נחשבים: פרס שר החינוך והתרבות לשירה, פרס ברנשטיין ליוצרים צעירים, פרס ביאליק לספרות יפה ולחכמת ישראל, ופעמיים בפרס ראש הממשלה ע"ש לוי אשכול. בין יצירותיו הבולטות: "קרוב" (2009), "אחות שמש" (2012) "תמונות של בשר" (2014) ו"אח לתנים" (2022).