עם זכיית פרופ' אבי ויגדרזון, לשעבר חוקר באונ' העברית וכיום ב-IAS בפרינסטון, בפרס ABEL - האונ' ממצבת את מעמדה כפס ייצור למצוינות מתמטית

18 מרץ, 2021
Gerd Altmann from Pixabay

המתמטיקאים של האוניברסיטה עברית ידועים במצוינות המחקרית שלהם – לפי מדד שנגחאי, האוניברסיטה שומרת על ההובלה בתחום המתמטיקה בישראל בשנים האחרונות ונמצאת במקום ה-25 מבין כל המוסדות האקדמיים בעולם. היום (ד') הוכרז הזוכה בפרס אבל (ABEL), פרופ' אבי ויגדרזון מהמכון ללימודים מתקדמים בפרינסטון, שבמחצית הראשונה של הקריירה האקדמית שלו היה חבר סגל באוניברסיטה העברית ואף כיהן כראש המכון למדעי המחשב באוניברסיטה, טרם עבר לפרינסטון בארצות הברית. ויגדרזון הוא הישראלי השני שזוכה בפרס היוקרתי, כאשר הישראלי הראשון הוא פרופ' הלל פורסטנברג ממכון איינשטיין למתמטיקה באוניברסיטה שזכה בפרס בשנה שעברה.

פרופ' פורסטנברג. צילום: יוסף אדסט

בנוסף לפרס ABEL, המתמטיקאים באוניברסיטה העברית גרפו לאורך השנים כמעט כל פרס נחשב שקיים בתחום. המוכר מבניהם הוא המתמטיקאי זוכה פרס נובל, פרופ' ישראל אומן, חבר סגל במכון איינשטיין למתמטיקה והמרכז לחקר הרציונליות, שבמהלך הקריירה עטורת הפרסים שלו זכה גם בפרס ישראל ופרס א.מ.ת.. בין המתמטיקאים עטורי הפרסים נמצאים גם פרופ' הלל פורסטנברג (פרס ישראל, פרס א.מ.ת ופרס וולף), פרופ' דוד קשדן (פרס ישראל ופרס שאו), פרופ' אילון לינדנשטראוס (מדליית פילדס), פרופ' אלכס לובוצקי (פרס ישראל) ועוד רבים נוספים מהאוניברסיטה העברית.

פרופ' תמי ציגלר, ראש מכון איינשטיין למתמטיקה ואחת משתי נשים יחידות בישראל שמובילות מחלקות בתחום, בירכה את פרופ' ויגדרזון על זכייתו בפרס: "מכון איינשטיין למתמטיקה מברך את אבי ויגדורזון על זכייתו בפרס ABEL! אני מכירה את אבי באופן אישי. תרומותיו של אבי למדעי המחשב התיאורטיים הן אדירות וזכייתו הראויה בפרס שימחה אותי מאוד. אבי היה חבר סגל באוניברסיטה העברית במשך שנים רבות ורבים מהחוקרים המצטיינים בישראל בתחום מדעי המחשב התיאורטיים עשו אצלו דוקטורט". פרופ' ציגלר בעצמה זוכת פרס ארדש (האישה הראשונה שזכתה בפרס) ופרס ברונו.

פרופ' ציגלר. צילום נתי שוחט, פלאש 90

לפרסום בעיתון מעריב

לפרסום באתר גלובס

לאתר הפרס