תוכנית יוקרתית חדשה בפקולטה לרפואה: מסלול ישיר לדוקטורט בחקר מחלות אדם לבוגרים מצטיינים בתואר ראשון | האוניברסיטה העברית בירושלים

1 אוקטובר, 2020
img

מי הראשון שימצא את החיסון לקורונה, ומי הראשונה שתפתח תרופה נגד אלצהיימר? תוכנית יוקרתית חדשה בפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית בירושלים תיפתח בשנה"ל הקרובה במסלול לימודים לתואר תואר דוקטורט במדעים ביו-רפואיים. התוכנית מאתרת בימים אלה בוגרי תואר ראשון מצטיינים בתחומי מדעי החיים, הרפואה, או בתחומים משיקים כגון כימיה, מדעי המחשב, הנדסה או פיזיקה, ממוסדות אקדמיים מוכרים, שיוכלו לעמוד בחזית המדע העתידי ולהביא לפריצות דרך משמעותיות בחקר מחלות. מדובר בתוכנית ייחודית אליה יוכלו להירשם שמונה סטודנטיות וסטודנטים בלבד.

img

הסטודנטים בתוכנית, הנקראת "תוכנית אביש-פרנקל למצוינות במחקר ביו-רפואי - הבסיס המולקולרי של מחלות", ילמדו ויחקרו נושאים שונים בתחומי מחלות האדם, המנגנונים המולקולריים העומדים בבסיסן ודרכי זיהוי וטיפול מתקדמות במחלות. פרופ' איתי בן-פורת, ממובילי התוכנית, מספר כי "הסטודנטים ילמדו וישתלבו במחקרים העוסקים, בין היתר, בפענוח פעילות הגנים שלנו לצורך זיהוי מוקדם של מחלות, בהבנת פעילויות המוח כדי למצוא דרכים מוקדמות לזהות ולהילחם בפרקיסנון ואלצהיימר, בפענוח התקשורת בין חיידקים ותאי הגוף שלנו ובינם לבין עצמם, בשימוש באלגוריתמים חישוביים כדי להבין פעילות רשתות גנים בתאים סרטניים, בטיפול במחלות גנטיות של ילדים באמצעות הנדסה גנטית ועוד. אנחנו מקווים שמבין בוגרי התוכנית יהיו כאלה שיוכלו להביא לפיתוח של חיסונים או תרופות חדשות שישנו לטובה את העולם בו אנו חיים".

Prof. Ittai Ben-Porathמגפת הקורונה הבהירה לכולנו כמה חשוב המחקר הביו-רפואי, וכיצד החברה שלנו תלויה ביכולת עולמות המדע והרפואה לפתח כלים לזיהוי הנגיף, להבין את האופן בו הוא גורם למחלה ולהמציא במהירות האפשרית טיפולים, חיסונים ותרופות. "המחקר הביו-רפואי הופך להיות יותר ויותר רב-תחומי. מהמאבק בנגיף הקורונה הבנו כמה חשוב לשלב ידיים בין תחומי המחקר השונים כדי למצוא פתרונות יעילים ויצירתיים בזמן מהיר, ולכן התוכנית שואפת לשלב תלמידים מצטיינים שערכו את תואר הבוגר בתחומים כגון מדעי המחשב, פיזיקה, כימיה, הנדסה ועוד", מסביר פרופ' בן-פורת. כידוע, האוניברסיטה העברית נמצאת בחזית המאבק בקורונה, ותלמידי התוכנית יוכלו באמצעותה להשתלב במעבדות המובילות בתחום מתפתח זה.

תלמידי התוכנית יחלו את לימודיהם במסלול מוסמך מחקרי, ולאחר שנה יעברו למסלול לימודי דוקטורט בו ימשיכו לחמש שנים נוספות להשלמת התואר. הלימודים יתקיימו תחת החוג למדעים ביו-רפואיים של הפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית, במתחם קמפוס עין-כרם המשותף לאוניברסיטה העברית ולמרכז הרפואי הדסה. התוכנית מציעה, בין היתר, מלגות מחייה גבוהות במיוחד, מימון השתתפות במפגשי מחקר בארץ ובעולם, פעילויות מחקריות וחברתיות ייחודיות ועוד.

התוכנית הינה שיתוף פעולה בין האוניברסיטה העברית וה-Abisch-Frenkel Foundation בשווייץ, הפועל לעידוד המצוינות במחקר רפואי. הקבלה לתוכנית מחייבת מעבר של ראיון אישי, בו ידרשו המועמדים לקרוא מאמר מדעי ולהציג לו הצעת מחקר רלוונטית. ההרשמה תימשך עד לאמצע החודש הבא, ב-16 באוקטובר.

פרסום בתקשורת: https://www.ynet.co.il/article/BkJPG5QIw