מדינת ישראל נמצאת תחת מלחמה
חברי סגל, סטודנטים, סטודנטיות רבים גויסו לשירות מילואים ואנו נושאים תפילה כי ישובו בשלום במהרה.
אנחנו מחבקים את המשפחות השכולות ושולחים איחולי החלמה מהירה לפצועים ומלאי תקווה שכל החטופים, השבויים והנעדרים ישובו במהרה.

עדכונים שוטפים בנוגע לפעילות האוניברסיטה

10.12 פתיחה שנת הלימודים:

האוניברסיטה העברית, יחד עם כל אוניברסיטאות המחקר בישראל, מעדכנת כי שנת הלימודים תשפ"ד תיפתח ב- 31.12.2023.
זאת, כחלק ממחויבותה לעתידה של מדינת ישראל ומתוך השאיפה לאפשר הוראה ומחקר גם בתקופה המאתגרת והקשה הזו.

ההחלטה התקבלה בשיח משותף עם צה"ל, כאשר בשבועות האחרונים שקדנו על מתווים מפורטים של חזרה ללימודים, בהם יעשה שימוש בסל מגוון של התאמות לצד מציאת פתרונות פרטניים לכל מי שעדיין ישרתו במילואים. אנו מבקשים לחזור שוב על מחויבותנו לכלל קהילת הסטודנטים, הסטודנטיות ואנשי ונשות הסגל המגויסים, שאנו נעשה ככל יכולתנו כדי שאיש לא יישאר מאחור.

אנו מאחלים לכולם שנה מוצלחת ככל הניתן, ונמשיך לפעול על מנת שהקמפוסים שלנו יהיו שקטים ובטוחים ויאפשרו לכולנו לעסוק בהוראה, למידה ומחקר לטובת הסטודנטים ומדינת ישראל.
בשבועות הקרובים נקיים הכנות לקראת הפתיחה, ימי אוריינטציה, ימי התארגנות- ועל כך נעדכן בימים הקרובים.

17.10 עדכון על גביית שכר הלימוד:

במטרה להקל, עד כמה שניתן, על אוכלוסיית הסטודנטים בכלל ואלה המגוייסים בפרט, החליטה האוניברסיטה העברית יחד עם  אוניברסיטאות המחקר בישראל, על דחיית גביית פעימת שכר הלימוד של חודש נובמבר למועדים מאוחרים יותר, בהמשך השנה. בנוסף, לאלה המתגוררים במעונות, וגוייסו לשירות מילואים- לא ייגבה שכר דירה לשלושת השבועות של חודש אוקטובר- החל מה- 07.10.

15.10 סיוע מיוחד לחיילי המילואים:

בתקופה קשה זו, אנו מציעים סיוע נרחב לסטודנטים שלנו המשרתים במילואים בגזרות השונות: סיוע כלכלי, כולל הקלות בשכר דירה במעונות, סיוע רגשי ובהמשך הדרך, עם פתיחת שנת הלימודים, גם סיוע אקדמי.

מלגות סיוע נרחבות יוענקו בתום המלחמה.
ניתן לפנות לקו החם בשירות הפסיכולוגי של דיקנט הסטודנטים – שירות הפסיכולוגי
ובאמצעות המייל - psyserv@mail.huji.ac.il
לקבלת פרטים נוספים ניתן לפנות לדיקן הסטודנטים dstudents@savion.huji.ac.il

15.10 קליטת מעונות:

לאור דחיית שנת הלימודים כל הסטודנטים הרשומים למעונות יוכלו להיקלט בשבוע שלפני פתיחת שנת הלימודים באותו יום בשבוע בהתאם למועד המקורי החל מיום ראשון 29/10/2023
סטודנטים המעוניינים להיקלט במעונות במיידי, מוזמנים ליצור קשר עם המעון הרלוונטי ולתאם את הקליטה במייל: https://dorms.huji.ac.il/he/contact-u
סטודנטים המשרתים במילואים, מקומכם במעונות יישמר עד סיום שירות המילואים, וגם לאחר פתיחת שנת הלימודים.
הנהלת המעונות תפעל בגמישות ובהתחשבות ותשתדל לתת מענה לכל פניה ופניה.
מזמינים אתכם לפנות אלינו בכל עת בכל עניין:
hujidorms@savion.huji.ac.il

09.10 ימי אוריינטציה:

ימי האוריינטציה לסטודנטים חדשים שמתחילים שנה א' בתואר ראשון- לא יתקיימו השבוע בקמפוסים השונים.
הודעה בדבר מועד חדש תצא בהמשך.

לכל סיוע- אנא פנו לשירותי דיקנט הסטודנטים
או לדיקן הסטודנטים, פרופ' גיא הרפז במייל: Guy.Harpaz@mail.huji.ac.il