
הבוקר (6 באפריל, 2025) פתחו את המסחר בבורסה, הנהלת האוניברסיטה העברית ויו"ר דירקטוריון הבורסה לני"ע, פרופ' יוג'ין קנדל, פרופסור אמריטוס במחלקה למימון של בית הספר למנהל עסקים ובחוג לכלכלה של האוניברסיטה העברית.
על כפתור פתיחת המסחר לחצו מטעם האוניברסיטה העברית: פרופ' אשר כהן, נשיא האוניברסיטה העברית, פרופ' תמיר שפר, רקטור האוניברסיטה העברית, ישי פרנקל, מנכ"ל האוניברסיטה העברית ופרופ' אורלי שדה, דיקנית בי"ס למנהל עסקים וכן בוגרים ובוגרות מובילים של האוניברסיטה.
לאחר פתיחת המסחר התקיימו דיוני שולחן עגול עם כ- 50 סטודנטים וסטודנטיות מהאוניברסיטה העברית שלומדים מנהל עסקים, תוכנית מט"ר (ממשקי טכנולוגיה, חברה ורשתות) בבי"ס להנדסה ומדעי המחשב, כלכלה ופכ"מ. את הדיונים הובילו בוגרי האוניברסיטה העברית, בכירי המשק ומנכ"לים מובילים:
- פרופ' אמריטוס מנחם ברנר, פרופ' למימון, סטרן- בית הספר למנהל עסקים באוניברסיטת ניו יורק.
- פרופ' אמריטוס דן גלאי, בית הספר למנהל עסקים של האוניברסיטה העברית.
- דוד גרנות, יו"ר ועדת השקעות של אוניברסיטת תל אביב, יו"ר חברת מלרן, לשעבר מנכ"ל בנק איגוד, בנק דיסקונט והבנק הבינלאומי.
- אתי דויטש, חברת דירקטוריון בנק לאומי. יו"ר בנק מרכנתיל ויו"ר חברת כאל לשעבר.
- פרופ' שמואל האוזר, יו"ר רשות ניירות ערך לשעבר וכיום יו"ר בנק ESH.
- נעמה זלדיס, דירקטורית בחברות ציבוריות.
- תמר יסעור, יו"ר ישראכרט.
- כבוד השופטת (בדימוס) ד"ר בלהה כהנא, יו"ר מותב אכיפה מנהלית, רשות ניירות ערך ומייסדת הסטרטאפ Vflow.
- רו"ח דליה לב, דירקטורית בחברות מובילות במשק.
- חיים סאמט, יו"ר כלל החזקות וכלל ביטוח ופיננסים.
פרופ' אשר כהן, נשיא האוניברסיטה העברית ציין כי: "הטקס היום מדגיש את הקשר ההדוק בין האקדמיה לתעשייה ולכלכלה הישראלית. מאז הקמתה, האוניברסיטה העברית היא מנוע צמיחה לתעשייה, לטכנולוגיה וצמיחת שוק ההון, עם בוגרים ומחקרים שמעצבים את הכלכלה הישראלית והעולמית. שוק ההון נשען על ידע, חדשנות ויזמות - בדיוק הערכים שאנו מטפחים באוניברסיטה".
פרופ' אורלי שדה, דיקנית בית הספר למנהל עסקים ציינה כי: "לאורך ההיסטוריה לאוניברסיטה העברית ובית הספר למנהל עסקים, כאוניברסיטה המובילה בישראל היה תפקיד חשוב במשק הישראלי. החוקרים והחוקרות שלנו, כתבו מחקרים על שוק ההון הישראלי, ישבו בוועדות ציבוריות ובתפקידים ציבוריים ופעלו ללא לאות למען עתיד טוב יותר לכולנו. בנימה אישית, עבודת הדוקטורט שלי הסתמכה על נתונים ייחודיים שקיבלתי מהבורסה לניירות ערך בת"א. הבוגרים שלנו השפיעו ומשפיעים על החברה והכלכלה הישראלית. אין לי ספק שהסטודנטים והסטודנטיות שלנו יכתבו פרק חדש ומפואר לא פחות בהיסטוריה הכלכלית של המדינה שלנו. ברצוני להודות לבורסה לניירות ערך בתל אביב על שיתוף הפעולה המתמשך עם האוניברסיטה העברית ובית הספר למנהל עסקים".
פרופ' יוג'ין קנדל, יו"ר דירקטוריון הבורסה לניירות ערך ציין כי: "כבוגר וכחבר סגל האוניברסיטה העברית, אני גאה לעמוד כאן היום ולחגוג מאה שנים למוסד אקדמי פורץ דרך זה, אשר מהווה מקור בלתי נדלה של ידע ומצוינות עבור מדינת ישראל כולה. הבורסה לניירות ערך בתל אביב, ככוח מניע מרכזי בצמיחת המשק הישראלי, רואה ערך עליון בשילוב הייחודי שבין העמקת הידע האקדמי לבין פיתוח כלכלה דינאמית, שבמרכזה שוק הון משוכלל. הסטודנטים והבוגרים של האוניברסיטה העברית הם נדבך חשוב בהעשרת הידע הפיננסי ובקידום שוק הון מתקדם ונגיש. אני מאחל לאוניברסיטה העברית עוד מאות רבות של שנים של הצלחה בהנחלת ידע וערכים למנהיגי המחר, אשר יצקו את היסודות לעתיד משגשג ומתקדם עבור כולנו".
עוד השתתפו מבית הספר למנהל עסקים באוניברסיטה העברית: פרופ' יגאל נוימן, ד"ר הילל-לי ביטון, ד"ר מיכאל גופמן, ד"ר רו"ח בועז נוימן, ד"ר שרון אריאלי, ד"ר רו"ח קרן בר-חוה, פרופ' ענת ברכה, ד"ר מעיין מלטר ופרופ' מרים זיו-שוורץ.
בתמונה: פרופ' אשר כהן, נשיא האוניברסיטה העברית; פרופ' אורלי שדה, דיקנית ביה"ס למנהל עסקים באוניברסיטה; פרופ' יוג'ין קנדל, יו"ר דירקטוריון הבורסה לניירות ערך.
צילום: ורד פרקש