הצטרפו לתוכנית המנהיגות בתחומי הרוח והחברה- ההרשמה נפתחה! | האוניברסיטה העברית בירושלים

הצטרפו לתוכנית המנהיגות בתחומי הרוח והחברה- ההרשמה נפתחה!

24 אפריל, 2023
החודש בעברית

אנו שמחים לעדכן על פתיחת ההרשמה לתוכנית "מסעות דעת" –של מכון ון ליר בירושלים והאוניברסיטה העברית בירושלים לקיץ 2023!

"מסעות דעת" היא תוכנית מנהיגות אינטלקטואלית ייחודית ללימודים בתחומי הרוח והחברה, המבקשת לטפח בקרב קבוצה נבחרת של סטודנטיות/ים – כישורי התבוננות ויכולת ניתוח של שאלות עומק רעיוניות ופילוסופיות בהקשר של בעיות השעה בארץ ובעולם, ולחבר בין שאלות אלו ובין המציאות החברתית והפוליטית.

התוכנית מיועדת לקבוצה קטנה ואיכותית של סטודנטיות/ים בעלי סקרנות אינטלקטואלית מכל חלקי החברה בישראל, העומדים להתחיל את לימודיהם לתואר ראשון בשנת תשפ"ד, בכל תחומי הידע.

התוכנית מעודדת חשיבה לא שגרתית, מורכבת וביקורתית, ובזכות ההרכב החברתי הרבגוני שלה, היא מקדמת נקודות מבט רחבות וחדשניות על סוגיות עכשוויות מורכבות.

ההיבט החברתי הוא חלק מרכזי בתוכנית: החיים המשותפים תורמים משמעותית הן לגיבוש וליצירת חוויה חברתית חד-פעמית, והן להעצמת החוויה האינטלקטואלית, הודות למפגש הבלתי אמצעי עם מגוון הדעות.

התכנית מורכבת מלימודי קיץ שיתקיימו במשך חמישה שבועות רצופים בין התאריכים 6/8/23 – 7/9/23, וממפגשי המשך שיתקיימו אחת לחודש עד ליוני 2024.

ההשתתפות בתוכנית אינה כרוכה בתשלום.

עמיתי התוכנית יזכו במלגת לימודים באוניברסיטה בסכום של 5,000 ₪ ויהיו זכאים ל- 4 נ"ז, בכפוף למילוי כל מטלות התוכנית ועל פי תנאי האוניברסיטה כמפורט בקול הקורא.

בתקופת לימודי הקיץ (6/8 – 7/9) יתגוררו העמיתים יחד במתחם ייעודי במעונות האוניברסיטה.

להתרשמות נוספת מהתכנית, ראו אתר התוכנית   https://journeys.vanleer.org.il

נשמח לעמוד לרשותכם עם פרטים נוספים בנוגע לתכנית במייל journeys@vanleer.org.il, או בטלפון 02-5605251.

כל הפרטים בקול הקורא

המקומות מוגבלים. הגשת מועמדות עד ה – 27.5.2023 במייל journeys@vanleer.org.il.