מסימני השלום: לראשונה שיתוף פעולה ראשון בין האוניברסיטה העברית לאוניברסיטה במרוקו! | האוניברסיטה העברית בירושלים

17 אוגוסט, 2021
שתפ בין האוניברסיטה העברית לבין האוניברסיטה הפוליטכנית מוחמד השישי (UM6P) שבמרוקו

פרט לאוניברסיטה העברית, גם האוניברסיטאות תל-אביב ובן-גוריון והמכון הטכנולוגי הטכניון ישתפו פעולה בתחומים מדעיים ואקדמיים עם אוניברסיטת מוחמד השישי במרוקו

הטכניון ואוניברסיטאות תל-אביב, העברית ובן-גוריון בנגב במגעים להסכמי שיתוף פעולה מחקרי אקדמי עם האוניברסיטה הפוליטכנית מוחמד השישי UM6P שבמרוקו. זהו שיתוף הפעולה האקדמי והמדעי הראשון בין אוניברסיטאות בישראל ובמרוקו, מאז נורמלו היחסים בהסכמי אברהם.

הישאם אל הבטי, נשיא אוניברסיטת מוחמד השישי במרוקו, ציין: "האוניברסיטאות בשתי המדינות רואות במחקר מדעי מרכיב מרכזי בפיתוח ואנו בטוחים כי חיבור המוסדות האקדמיים משתי המדינות בתחומי מדע וטכנולוגיה, ייצר השפעה רבה על האוכלוסייה ברמה המקומית והאזורית."

קמפוס מוחמד השישי במרוקו. צילום באדיבות UM6P

שיתוף הפעולה בין האוניברסיטה העברית לאוניברסיטת מוחמד ה-6 יתמקד במספר תחומים, ביניהם חקלאות, בטיחות מזון, מים וסביבה; מדעי הרוח – בדגש על עבודה סוציאלית ורווחה חברתית; מנהל עסקים; רפואה ופרמקולוגיה; מדעי הטבע ומתמטיקה; והנדסה ומדעי המחשב. בין היתר, צפויים להתקיים חילופי סטודנטים ואנשי סגל בין המוסדות, פעילויות מחקר משותפות, פרויקטים כנסים וימי עיון משותפים, תוכניות מיוחדות לתואר ראשון ותואר השני, קידום תוכניות אקדמיות משותפות קצרות טווח ועוד. כמו כן, האוניברסיטה מעריכה כי יתקיימו קשרים מחקריים עם מרכז הקיימות הכלל אוניברסיטאי והמרכז הרב-תחומי לחקר אקלים שהוקמו לאחרונה באוניברסיטה העברית.

שיתוף הפעולה בין אוניברסיטת תל אביב לאוניברסיטת מוחמד ה-6 יתמקד במגוון תחומים משותפים, בדגש על חיזוק המחקר לקידום אקלים משתנה, ופיתוח טכנולוגיות חדשות בנושא מים וסביבה, לצד שיתופי פעולה אקדמיים ומחקרים בנושאי בריאות ומקצועות הרפואה. בנוסף, אוניברסיטת תל אביב ואוניברסיטת מוחמד ה- 6 מתכננות לקדם ביניהן חילופי סטודנטים במטרה לחזק את קשרי הגומלין בין המוסדות.  סטודנטים מאוניברסיטת מוחמד ה-6 כבר הספיקו להתארח בקורסי הקיץ של האוניברסיטה.

שיתוף הפעולה בין אוניברסיטת בן-גוריון בנגב ואוניברסיטת מוחמד ה-6 יתמקד במחקר בתחומי חקלאות, מים, אנרגיה ושיקום אקולוגי וכן יערכו חילופי סטודנטים ואנשי סגל בין המוסדות. לאחרונה, אוניברסיטת בן-גוריון הקימה את בית ספר לקיימות ושינויי אקלים, המתבסס על 50 שנות מדע ומחקר של האוניברסיטה בתחום. במקביל אוניברסיטת מוחמד השישי השיקה בשנה שעברה את מכון גרין-טק כהשלמה לבית הספר  לחקלאות, דשנים ומדעי הסביבה שנפתח בשנת 2015. בנוסף, החברות הגלובאליות ICL ו-OCP יתרמו מיליון שקל כל אחת למלגות מחקר לתארים מתקדמים בבית הספר לקיימות ושינויי אקלים של אוניברסיטת בן-גוריון ובמכון גרין טק של אוניברסיטת מוחמד ה-6.

פרופ אשר כהן. צילום נתי שוחט, פלאש 90נשיא האוניברסיטה העברית בירושלים, פרופסור אשר כהן, בירך על ההסכם: "אנו גאים בכך שאנו בין האוניברסיטאות הישראליות הראשונות המסדירות את מערכת היחסים עם האוניברסיטה הפוליטכנית מוחמד השישי ממרוקו. כולי תקווה כי שיתוף הפעולה הזה יועיל לשתי המדינות באופנים רבים, ויתרום תרומה משמעותית למזרח התיכון כולו".

פרופסור דניאל חיימוביץ, נשיא אוניברסיטת בן-גוריון בנגב: "לאוניברסיטת בן-גוריון בנגב ולאוניברסיטה הפוליטכנית מוחמד השישי יש הרבה במשותף. החל מהמיקום המדברי שלהן ועד להתמקדותן במחקר יישומי ושיטות הוראה חדשניות, שתי האוניברסיטאות מתאימות היטב לשיתוף פעולה בפרויקטים בנושא קיימות ושינויי אקלים. שתיהן מחויבות לשגשג במדבר, לקדם סביבה "ירוקה" ושתיהן מביטות כלפי חוץ - ממוקדות בסיוע לסביבה בה הן ממוקמות, למדינותיהן ולעולם כולו".

נשיא אוניברסיטת תל אביב, פרופ' אריאל פורת: אנו רואים חשיבות רבה בהרחבת קשרי המחקר והאקדמיה של אוניברסיטת תל אביב לשותפות חדשות  במרוקו.  בפגישתנו עם נשיא  אוניברסיטת מוחמד ה-6 נוכחנו לראות ששתי האוניברסיטאות  חולקות לא מעט ערכים ומטרות, כולל קידום פריצות דרך במחקר יישומי וכן חדשנות בהוראה פיזית ודיגיטלית.  הפוטנציאל לקשרים משמעותיים, לפיכך, הוא רב.

פרסומים בתקשורת: ynet, סרוגים,ערוץ 7, באר שבע נט, בחזית, לימודים כחול לבן,