מדד ההשכלה הגבוהה של הטיימס לשנת 2021: הפקולטה למדעי הרוח מדורגת במקום הראשון בישראל וה-64 בעולם | האוניברסיטה העברית בירושלים

4 נובמבר, 2020
up

דיקן הפקולטה למדעי הרוח, פרופ' מיכאל סיגל: "אני צופה עלייה נוספת בשנים הקרובות לאור דור חדש ונפלא של חברי סגל חדשים" l נשיא האוניברסיטה העברית, פרופ' אשר כהן: "להיכלל בשישה תחומים שונים במקום הראשון בישראל זה בהחלט לא עניין מובן מאליו"

האוניברסיטה העברית בירושלים - אגף שיווק ותקשורת"בשנים האחרונות יש מגמה מבטיחה לעתיד מדעי הרוח בישראל.. מצב מדעי הרוח בישראל רחוק מלהיות משברי כפי שהתקשורת אוהבת לדווח, הגם שבפנינו עומדים אתגרים לא פשוטים", הסביר לפני כשלושה חודשים פרופ' דרור ורמן, לשעבר דיקן הפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטה העברית בירושלים - לתקשורת. דבריו מקבלים כעת גושפנקא בתוצאות מדד ההשכלה הגבוהה של הטיימס לשנת 2021, שקבע בסוף השבוע שעבר כי הפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטה העברית מדורגת במקום הראשון בישראל וה-64 בעולם בתחום 'מדעי החברה והאמנויות'.

זו השנה השלישית ברצף שבה הפקולטה ממשיכה לעלות בדירוג, כשבשנת 2019 היא דורגה במקום ה-81 בעולם ובמדד של השנה שעברה, 2020, דורגה במקום ה-67. המדד, בשמו הלועזי Times Higher Education, פרסם בסוף השבוע שעבר את דירוג כל תחומי הפקולטות והמחלקות המובילות בתחומן, ב-11 תחומים שונים. ברחבי העולם ישנם למעלה מ-26 אלף מוסדות להשכלה גבוהה, ומעל לאלף וחמש מאות מהם מדורגים בדירוג הטיימס הנוכחי.

בתחום מדעי הרוח והאמנות מדד הטיימס כולל כמה מרכיבים עיקריים ותתי-נושאים ובהם: מחקר (37.6% מהציון הכללי), הוראה (34.4%), אימפקט ציטוטים (15%), בין לאומיות (7.5%) והכנסה מתעשייה חדשנית (2.5%). המדדים הגבוהים ביותר של הפקולטה למדעי הרוח הם בקטגוריות הבין- לאומיות (61.9 נקודות), המחקר (59.2 נקודות) וההוראה (53.7 נקודות).

בסך הכל דורגה האוניברסיטה העברית בירושלים בשישה תחומים (ההישג הטוב ביותר בישראל) במדד הטיימס 2021 כמוסד האקדמי הטוב ביותר בישראל, ובשלושה מהם דורגה במאיה הפותחת בעולם – יחד עם מדעי הרוח היא דורגה במקומות מרשימים גם במשפטים (47), בפסיכולוגיה (65), במדעי החברה (126-150), במנהל עסקים (151-175) ובמדעי החיים (201-250). בנוסף, האוניברסיטה רשמה הישג בתחום מדעי המחשב, כשעלתה מהמקום השלישי בישראל למקום השני (הטכניון במקום הראשון בישראל, 80).

Prof. Michael Segal | Bible Departmentנשיא האוניברסיטה העברית, פרופ' אשר כהן, מסר כי "אנו גאים גם השנה בהישגים המרשימים שלנו. להיכלל בשישה תחומים שונים במקום הראשון בישראל ולהיכלל בשלושה תחומים ברשימת 100 האוניברסיטאות בעלות המוניטין והיוקרה הגבוהים ביותר בעולם, זה בהחלט לא עניין מובן מאליו. כמובן שיש לנו עוד לאן לשאוף, נלמד את כל התוצאות ונסיק מהן לעתיד".

דיקן הפקולטה למדעי הרוח, פרופ' מיכאל סיגל: "זהו הישג משמעותי עבור קהילת הפקולטה כולה, המתאפיינת במצוינות בכל מעגליה – חברי סגל אקדמיים ומנהליים, חוקרים, תלמידים מתקדמים ומתחילים. הפקולטה נמצאת בחזית המחקר של מדעי הרוח והוראתם בעולם, ומתחזקת משנה לשנה. אני צופה עלייה נוספת בשנים הקרובות לאור דור חדש ונפלא של חברי סגל חדשים שנקלט בשנים האחרונות ושאנו ממשיכים לקלוט בימים אלו, המצטרפים לאלו שהישגיהם הרבים זוכים להכרה בדירוג בשנים האחרונות".

פרסומים בתקשורת: