לסיים את הלימודים באוניברסיטה העברית עם תואר ראשון ומקצוע | האוניברסיטה העברית בירושלים

לסיים את הלימודים באוניברסיטה העברית עם תואר ראשון ומקצוע

5 ספטמבר, 2023
מורה מלמדת אנגלית

האוניברסיטה העברית מקנה לסטודנטים לתואר ראשון את האפשרות הייחודית לסיים את התואר הראשון יחד עם תעודת הוראה וכן, קבלת מלגה על סך 50% משכר הלימוד.

התוכנית ללימודי הוראה מיועדת לסטודנטים משנת השניה ללימודי התואר הראשון באחד או יותר מהחוגים הבאים: כלל החוגים בפקולטה למדעי הרוח, כלל החוגים בפקולטה למדעי החברה, כלל החוגים בפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע ואלה הלומדים בבית הספר להנדסה ולמדעי המחשב. כמו כן, התוכנית פתוחה לסטודנטים בפקולטה למשפטים וסטודנטים בבית הספר לחינוך.

במטרה לסייע לסטודנטים ולהתאים את הלימודים בצורה מיטבית לאורחות חייהם, תוכנית הלימודים, הנפרשת על פניי שנתיים, מותאמת אישית לכל סטודנט וברובם מדובר על ימי לימוד מרוכזים. כלל הלימודים מתקיימים בקמפוס הר הצופים למעט לימודי תעודה הוראה למתמטיקה ולמדעים שמתקיימים בקמפוס גבעת רם.

תעודת ההוראה פותחת את הדלת לעיסוק בתחום ההוראה והחינוך והיא תנאי לקבלת רישיון הוראה מטעם משרד החינוך בכלל המסגרות החינוכיות המקובלות, בכפוף לשנת התמחות הנעשית בנפרד.

התוכנית ללימודי הוראה מכשירה מורים במקצועות הנלמדים בבתי הספר העל-יסודיים במגוון תחומים דיסציפלינאריים. הלימודים משלבים התנסות מעשית בהוראה מודרכת עם קורסים תיאורטיים בנושאי חינוך, הוראה ואוריינות מחקר דבר שמהווה הבדל משמעותי ומבטיח התנסות משמעותית ואיכותית לסטודנטים בנוסף המרצים במחלקה הינם בעלי שם ובעלי ניסיון מחקרי בינלאומי.

תוכנית נוספת, ייחודית להכשרה להוראת מורים לאנגלית, בשיתוף מינהל החינוך של עיריית ירושלים ומשרד החינוך מקנה ללומדים בה קבלת מלגות משמעותיות ומבטיחה לבוגריה אפשרות להשתלב בעבודה באחד מבתי הספר בעיר. התוכנית מיועדת לסטודנטים משנה ג' בחוג לאנגלית או לבלשנות, או לבוגרי תואר ראשון כלשהו, בעלי אנגלית ברמה גבוהה.

כל הפרטים על התוכניות ודרכי ההרשמה כאן.

לשאלות ולקביעת פגישת ייעוץ ניתן לפנות לד"ר אדר כהן, המנהל האקדמי של המחלקה ללימודי הוראה adar.cohen1@mail.huji.ac.il  וגם ניתן לפנות למזכירות: 02-5882021