טירוף הפטריות: ד"ר קובו החייה את מחקר פטריות הבר באוניברסיטה | האוניברסיטה העברית בירושלים

טירוף הפטריות: ד"ר קובו החייה את מחקר פטריות הבר באוניברסיטה

7 פברואר, 2022
Vadym Alyekseyenko, unsplash

בימים אלה ישראלים רבים נוהרים לטבע בחיפוש אחר 750 זני הפטריות שקיימים בישראל. ד"ר שי קובו החייה את מחקר פטריות הבר באוניברסיטה העברית

עבור רובנו פטריות הן רק עוד מרכיב בארוחה שאפשר להוסיף לפשטידות, לסלטים ולמרקים. אבל יש כאלו שבשבילם הן הרבה יותר מזה. ד"ר שי קובו מהפקולטה לחקלאות הקים פרויקט של חקר פטריות בר באוניברסיטה.Önder Örtel, unsplashבישראל יש בין 750 ל-800 זני פטריות, והנתונים האלו מתבססים בעיקר על נתונים של פרופ' ניסן בנימיני ז"ל, שהיה מומחה בתחום. כעת ד"ר שי קובו הרים את הכפפה, והפקולטה לחקלאות חוקרת בימים אלה את פטריות הבר בישראל, במטרה לעדכן את הנתונים בשנים הקרובות. "פרויקט כזה של איסוף וזיהוי גנטי של כל פטריות הבר הוא מאוד-מאוד חשוב. ייתכן שנגלה מינים חדשים או תתי-מינים שלא היו מוכרים לנו בכלל", מספר קובו, שגם פתח קורס מיוחד בפקולטה על פטריות.

לכתבה המלאה בחדשות 12