check
חברת Avertto זכתה בתואר ובפרס הסטארט אפ העולה של האוניברסיטה לשנת 2023 | האוניברסיטה העברית בירושלים

חברת Avertto זכתה בתואר ובפרס הסטארט אפ העולה של האוניברסיטה לשנת 2023

14 יוני, 2023
חברת Avertto זכתה בתואר ובפרס הסטארט אפ העולה של האוניברסיטה לשנת 2023

הפרס על סך 100,000 ש''ח, המוענק על ידי ASPER-HUJI Innovate, המרכז לחדשנות ויזמות של האוניברסיטה העברית, וקרן אספר, חוגג את הישגה המרשים של Avertto בשימוש בטכנולוגיות חדשניות ליצירת אימפקט חיובי בעולם.  45 סטארט-אפים התמודדו בתחרות והציגו פתרונות חדשניים לאתגרים חשובים בתחומים שונים כמו בריאות, אבטחת מזון, התחממות גלובלית, חינוך וייצור תעשייתי. סטארט-אפים אלו הוקמו על ידי חוקרים, בוגרים או שהם משתמשים בקניין הרוחני של האוניברסיטה העברית, תוך קידום  יעדי הפיתוח הקיימים של האו"ם (SDG's).

חברת Avertto  עוסקת במניעה של שבץ מוחי ובמעבר מטיפול לריפוי של המחלה, המהווה הגורם המרכזי לנכות ומסכנת מיליארדי אנשים. באם ניתנת התרעה על שבץ בזמן ניתן  לתת טיפול יעיל בשלב מוקדם ובכל למנוע נכות. על כן חברת Avertto שמה לה למטרה לעבור מטיפול בשבץ מוחי לריפוי באמצעות התרעה מוקדמת. אוורטו הינה מערכת אשר יודעת לנטר את זרימת הדם למוח, לזהות שינוי בזרימה, ולהתריע על כך בזמן אמת לגורמים הרפואיים כדי לאפשר טיפול בזמן.

במהלך התחרות, היזמים הציגו את סטארטאפיהם למומחים בתעשייה ולמשקיעים בכירים, וכך פתחו דלתות למימון ושותפויות אפשריות. חמשת הסטארטאפים שהגיעו לסיבוב הגמר הציגו את הפרויקטים לחבר הנאמנים של האוניברסיטה העברית, אשר מורכב ממובילים עסקיים וחברתיים בכירים מרחבי העולם ויחד עם צוות שופטים מקצועי, בחרו את הסטארטאפ המנצח.

בין חמשת המועמדים הסופיים היו סטארטאפים חדשניים ומגוונים. ANINA Culinary Art קיבלו את תשומת הלב של השופטים בשל משימתם להפוך "ירקות מכוערים" שלרוב נזרקים למנות מהירות, טעימות ובעלות ערך תזונתי. Avertto הרשימו עם פיתוח של מכשור רפואי שיכול לזהות שבץ בזמן אמת, וכך לסייע בטיפול בזמן. Daika Wood הציגו את החומר החדשני שלהם - עץ הנוצר דרך מיחזור של פסולת עץ ושומר על תכונות ומאפיינים המקוריים של העץ. Quai.MD הציגו  מערכת בינה מלאכותית המשתלבת בתהליך העבודה של הרופאים ומסייעת להם להעניק את האבחון הטוב והמהיר. RumaFeed משתמשים בטכנולוגיה מולקולרית להפסקת הייצור של רעלים בעלוות תפו"א ובכך מאפשרים הוספת 150-200 מיליון טון חציר למאזן העולמי של מזון לבעלי-חיים ולמנוע השמדת מיליוני טון של תפוחי אדמה בכל שנה.

פרופ׳ אשר כהן, נשיא האוניברסיטה, ציין כי: "אני גאה ביכולות של האוניברסיטה העברית לרתום את הידע המדעי לקידום טכנולוגיה המיטיבה עם האנושות. אין ספק שהידע והכלים שהתלמידים והתלמידות שלנו רוכשים כאן, בעברית, והיכולת לעבוד באופן אינטרדיסציפלינרי, מעניקים להם את היכולת להוביל את הדור הבא של יזמים טכנולוגיים העומדים בחזית הקידמה האנושית, בייחוד בכל הקשור לנושא הקיימות ומציאת דרכים להתמודדות עם משבר האקלים".

גייל אספר, יו״ר וחברת מועצת הנאמנים של קרן אספר הוסיפה: "תודה לחברות הסטארט-אפ המגוונות שהגישו את מועמדותן לפרס אספר לשנת 2023. אנו מאמינים כי העתיד ליצירת אימפקט חיובי על החברה, הסביבה ולמען אנושות טובה יותר, תתרחש באמצעות שימוש בטכנולוגיות חדשניות שיומצאו על ידי יזמים ויזמיות, אנו שמחים להמשיך ולתמוך בחברות מתחילות ובכך להביע את הערכתנו ותמיכתנו ביוזמות חדשניות למען הכלל".

ד״ר אמנון דקל, מנכ״ל מרכז החדשנות של האוניברסיטה העברית, בירך ופירט על הנימוקים לזכייה: "תודה לכל הסטארטאפים שהשתתפו בתחרות ועל המאמצים שלכם לשפר את העולם. אתם נמצאים בחזית בניית מחר טוב יותר על ידי יצירת מיזמים עסקיים תוך קידום מודלים חשובים לעולם מקיים יותר."