פנייה דחופה לארגון הבינ"ל למרפאות בעיסוק נוכח ההתעלמות מארועי הטבח בשבת השחורה | האוניברסיטה העברית בירושלים

פנייה דחופה לארגון הבינ"ל למרפאות בעיסוק נוכח ההתעלמות מארועי הטבח בשבת השחורה

5 נובמבר, 2023
WFOT

כ-25 חברות וחברי סגל מבית הספר לריפוי בעיסוק של האוניברסיטה העברית פנו היום במכתב לנשיאת הארגון, הבינ"ל לריפוי בעיסוק (World Federation of Occupational Therapists -WFOT), סמנתה שון, והביעו את אכזבתם העמוקה מכך כי עד היום, הארגון, המהווה ארגון הגג של כלל המרפאים בעיסוק ברחבי העולם, לא מצאה לנכון לגנות, ואף לא להתייחס, לזוועות הטבח שביצע חמאס בישראל ב אירועי 7.10 במסגרת ההודעה הפומבית שנתנה ב-27.10 במסגרת היום הבינ"ל לריפוי בעיסוק.

במכתב, קראו החתומות לארגון לגנות באופן פומבי את הזוועות שביצע חמאס ולקרוא לשחרורם המיידי של מעל ל 200 ישראלים חטופים בעזה, ביניהם גם כרמל גת, סטודנטית לתואר שני לריפוי בעיסוק באוניברסיטה העברית. המכתב גם קרא לארגון לדרוש מחמאס לספק באופן מיידי טיפול רפואי לחטופים ומידע על מצבם.

"ארגון ה WFTO, הוא ארגון המאמין באנושיות, צדק תעסוקתי ואנושיות. ככזה, אנחנו מבקשים כי יצטרף לדרישת ארגון הבריאות העולמי (WHO)  לשחרורם המיידי של החטופים הישראלים מידיי חמאס"

קישור למכתב המלא