ועד ראשי האוניברסיטאות על ההחלטה לבטל לאלתר את הקטגוריות המדעיות בפרס ישראל | האוניברסיטה העברית בירושלים

ועד ראשי האוניברסיטאות על ההחלטה לבטל לאלתר את הקטגוריות המדעיות בפרס ישראל

19 פברואר, 2024
החודש בעברית

במכתב לשר החינוך קיש, מביע פרופ' אשר כהן, נשיא האוניברסיטה העברית, יחד עם ראשי האוני' בישראל, אכזבה עמוקה וצער רב על ההחלטה לבטל לאלתר את הקטגוריות המדעיות בהן נבחרו במשך 71 שנים חוקרים ומדענים פורצי דרך כזוכים בפרס ישראל. "בימים בהם האוניברסיטאות בישראל והחוקרים הישראלים עומדים תחת מתקפות בלתי פוסקות של ארגוני ה-BDS, איומים בחרם אקדמי מצד אוניברסיטאות ברחבי העולם והצרת צעדים של מדענינו - מוטלת עליך החובה המוסרית לתמוך באקדמיה הישראלית ללא לאות ובכל אמצעי העומד לרשותך".

חברי ועד ראשי האוני' פונים לשר החינוך ומבקשים ממנו לשקול שנית את החלטתו ולהחזיר את הקטגוריות המדעיות לפרס ישראל, לצד הקטגוריה החשובה של "גבורה אזרחית וערבות הדדית".