check
השרה לביטחון מזון ומים של איחוד האמירויות, ביקרה בפקולטה לחקלאות מזון וסביבה על מנת לקדם שיתופי פעולה בתחום הפודטק והאגריטק בין המדינות | האוניברסיטה העברית בירושלים

השרה לביטחון מזון ומים של איחוד האמירויות, ביקרה בפקולטה לחקלאות מזון וסביבה על מנת לקדם שיתופי פעולה בתחום הפודטק והאגריטק בין המדינות

14 יולי, 2021
צילום: יוסי זמיר

מדובר בביקור הראשון של בכירי ממשלת איחוד האמירויות במוסד אקדמי ישראלי. פרופ' חפץ: "יש לנו הזדמנות לאחד כוחות ומקורות ידע בין שתי מדינות קטנות במזה"ת ולהביא בשורה משמעותית לעולם"

 

צילום: יוסי מאיריהשרה לביטחון מזון ומים של איחוד האמירויות, מרים אל מאירי ביקרה ביום רביעי (14.7.21) בפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה של האוניברסיטה העברית. זהו הביקור הרשמי הראשון של בכירים בממשלת איחוד האמירויות במוסד אקדמי בישראל לאחר חתימה על הסכם הנורמליזציה בין המדינות. מטרת הביקור היא קידום שיתופי פעולה בתחומי טכנולוגיות מזון וחקלאות, פודטק ואגריטק, בין האוניברסיטה העברית ואיחוד האמירויות.

במהלך הביקור, אותו ליוותה פרופ' מונא חורי כסאברי, סגנית הנשיא לאסטרטגיה ומגוון, פרופ' בני חפץ, דיקן הפקולטה לחקלאות מזון וסביבה, חוקרים מהפקולטה ומשה נדלר מנכ"ל חברת  Agricora. המומחים התמקדו באפשרויות של ייצור מזון במעבדה (דוגמת תחליפי חלבון וחלב), הסתגלות צמחים לתנאי חום ומדבר, שימוש מושכל במים וחדשנות טכנלוגית בחקלאות, ובנושאים נוספים שאמורים להבטיח ניצול משאבים יעיל, שרידות וייצור מזון איכותי בתקופה המאתגרת של ההתחממות הגלובלית.

פרופ' בני חפץ, דיקן הפקולטה לחקלאות מזון וסביבה: "הביקור של השרה בפקולטה הוא ייחודי וחשוב. האוניברסיטה העברית ידועה כאחת המובילות בעולם בתחומי הפודטק והאגריטק ויש לנו הזדמנות לאחד כוחות ואמצעים בין שתי מדינות קטנות במזרח התיכון ולהביא בשורה לעולם בתחום ייצור המזון תחת אתגר האקלים המשתנה".