הפקולטה לרפואה נלחמת בקורונה: 40,000 בדיקות מחודש מרץ, 2,500 דגימות ליום | האוניברסיטה העברית בירושלים

הפקולטה לרפואה נלחמת בקורונה: 40,000 בדיקות מחודש מרץ, 2,500 דגימות ליום

26 אפריל, 2020
היחידה שבתוך הפקולטה לרפואה

במהלך החודש שעבר הפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית והיחידה לציוד בין-מחלקתי הצטרפו למאמצי הבדיקות שנערכים במרכז הרפואי הדסה. שילוב הכוחות המדהים עם המעבדה הווירולוגית של מרכז הרפואי הדסה הביא לכך שהמעבדה המורחבת אחראית למעל ל-40,000 דגימות מתחילת חודש מרץ (כ-20% מכלל הבדיקות שבוצעו בארץ). בתוך כך, בימים האחרונים נחצה סף ה-2,500 דגימות ליום, זאת תוך כדי פיתוח שיטות חדשניות לבדיקה ולרובוטיקה.

היחידה שבתוך הפקולטה לרפואה

במקביל, באגודת הסטודנטים למקצועות הרפואה באוניברסיטה העברית נערכו לאחרונה לתגבור של מערך המתנדבים הארצי ב-300 סטודנטים שמסייעים בביצוע בדיקות נשאות קורונה באוכלוסייה הנרחבת (כ-600 אנשים ביום) בסיוע להורדת העומס על מערכת הבריאות בבתי החולים ומתגברים מעבדות בבתי חולים ובקופות החולים ברחבי הארץ.
לבקשת רופאי המחלקה הנפרולוגית בבית החולים הדסה, כ-16 מתנדבים מגיעים לבתיהם של כ-30 מושתלי כליה באזור ירושלים והסביבה כדי לקחת מהם בדיקות דם על בסיס יומי. הסטודנטים שהתנדבו השלימו את הכמות הנדרשת. מדובר בחולים עם דיכוי חיסוני שהסטודנטים  מאפשרים להם להימנע מביקורים מיותרים בבית החולים.
ומי ישמור על הילדים של אנשי הרפואה העמלים בבתי החולים, ונמצאים לעיתים קרובות במשמרות בנות מעל ל-24 שעות? המצב הופך מאתגר במיוחד במצבים שבהם שני בני הזוג משתייכים לצוותים רפואיים, או כשהם עובדים במתחמים המבודדים שהוקמו לחולי קורונה – ולצערם לא נמצאה לילדיהם השגחה. באגודת הסטודנטים של הפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית החליטו לפני כחודש לנסות להקל על מצבם והחלו בימים האחרונים במאמצים לגייס סטודנטים שישמשו כבייביסיטרים לאותם אנשי צוות רפואי שעובדים במרכז הרפואי הדסה בעין כרם ובבתי החולים שערי צדק וקפלן. עד כה נרשמו עשרות סטודנטים לשירות התנדבותי זה, שצפוי לגדול ולצמוח בהמשך.