הפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית והמרכז הרפואי הדסה יוצאים למאבק משותף במלחמה בקורונה | האוניברסיטה העברית בירושלים

16 אפריל, 2020
פרופ' יובל דור

בפקולטה לרפואה שבאוניברסיטה העברית החליטו להירתם ולסייע למרכז הרפואי הדסה, ועשו שימוש ברובוטיקה כדי להגדיל את מספר הבדיקות היומיות לאיתור חולים פוטנציאליים בנגיף הקורונה. פרופ' יובל דור מהפקולטה לרפואה באוניברסיטה שנרתם למשימה הצליח להשמיש רובוט שיוכל להתרום להוספת מאות בדיקות כאלה מדי יום. מנכ"ל המרכז הדסה זאב רוטשטיין ופרופ' דינה בן יהודה, דיקנית הפקולטה לרפואה, סיכמו בבוקר בשיחה על המהלך והמשך שיתוף הפעולה וסיוע ככל שיידרש.

פרופ' יובל דור

פרופ' יובל דור ציין כי "יש המון ידע טכני מתקדם בפקולטה שגילינו שניתן לנצל אותו לטובת המאבק בקורונה. דוקטורנטים שלי שימים כתיקונם עובדים על הרובוט לצרכים אחרים, הם עכשיו אלה שיעבדו עליו למטרה החשובה הזאת. הטכנאי שלנו התקין את הרובוט הבוקר במהירות שיא בחדר שאותו פינו מהרגע להרגע. הוא יוכל להשיג 96 דוגמאות של וירוסים בשלוש שעות אותו ניתן לקחת למחקר שלנו".

פרופ' רותם קרני הוסיף: "חטיבת הציוד הבין מחלקתי של הפקולטה לרפואה התגייסה עם רובוטים ומכשירי בדיקה ונערך כרגע גיוס מכשירים נוספים מחוקרים בפקולטה להגדיל את יכולות הבדיקה להדבקה בנגיף".

במקביל, הפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית החלה לסייע ליחידות בית החולים הדסה באמצעות הפצת בקשות לעזרה ממתנדבים מקצועיים - סטודנטים לתארים מתקדמים PhD, MSc ותלמידי שנה ג' ומבין חוקרי טכנאי הפקולטה, ואף בוגרי המכון למחקר רפואי שסיימו תואר ופנויים לעבודה דחופה. העזרה הנדרשת הינה בשני מישורים: עזרה טכנית ביחידה לוירולוגיה-עזרה טכנית מיידית (אפילו להיום) ועזרה מולקולארית בביצוע בדיקות REAL TIME PCR לנגיף-עזרה מקצועית. ההתנדבות במשמרות בנות שמונה שעות: 8:00-16:00, 16:00-24:00. ההתנדבות הינה לפחות לשתי משמרות שבועיות.