הולכים בדרכה של SpaceIL: חברת ZzappMalaria שהוקמה על ידי בוגר האוניברסיטה העברית עלתה לגמר תחרות AI XPRIZE ומתמודדת על פרס בשווי 3 מיליון דולר | האוניברסיטה העברית בירושלים

13 יוני, 2021
Photo by Егор Камелев on Unsplash

ZzappMalaria (זזאפפ מלריה), חברת הזנק ישראלית, שפיתחה מערכת ניהול למבצעי מיגור מלריה והוקמה על ידי בוגר האוניברסיטה העברית, עלתה לגמר התחרות היוקרתית של XPRIZE בחסות IBM Watson בנושא ״בינה מלאכותית לטובת האנושות״. החברה גברה על יותר מעשרת אלפים קבוצות שנרשמו לתחרות, ותתמודד מול שתי קבוצות אחרות על הפרס הגדול, 3 מיליון דולר. זזאפפ מלריה היא החברה הישראלית השנייה אי פעם שמעפילה לגמר בתחרויות של XPRIZE, אחרי SpaceIL שהעפילה לגמר התחרות עם הגשושית "בראשית". התחרות בה מתמודדת החברה כוללת הצבעה של גולשים מהעולם שתיסגר ב-18.6.21, והזוכה יוכרז כשבוע לאחר מכן.מקימי החברה בוגרי האונ'. באדיבות זזאפפ מלריה

זזאפפ מלריה הוקמה ב-2017 על ידי ארנון חורי-יפין, בוגר האוניברסיטה, ועובדים בה גם ד"ר ארבל ויגודני, מיכאל בן-אהרן, בוגרי האוניברסיטה העברית ויונתן פיאלקוף שעדיין לומד באוניברסיטה לתואר שלישי. החברה פיתחה מערכת חכמה לתכנון, ביצוע וניטור של מבצעים רחבי-היקף ויעילים למיגור מלריה בדגש על טיפול מסיבי במקורות המים העומדים בהם מתרבים יתושים. המערכת מורכבת מתוכנת בינה מלאכותית ומיישומון סלולרי מבוסס GPS שמותאם לפעילות בתנאי השדה של אפריקה – עם צריכת חשמל נמוכה וללא תלות בקליטה סלולרית. החברה משתפת פעולה עם מספר מוסדות מחקר, יזמים וארגונים בין-לאומיים בתחום בקרת היתושים וזכתה במענקים מהרשות לחדשנות, קרן גייטס, IVCC וגופים נוספים.

XPRIZE היא עמותה ללא מטרות רווח שיוזמת תחרויות עולמיות יוקרתיות לעידוד השימוש בטכנולוגיות חדשניות להשגת פריצות דרך עולמיות. לפני כשנתיים, XPRIZE העניקה מיליון דולר לעמותת SpaceIL, וכיום זאת הפעם השנייה שלחברה ישראלית יש פוטנציאל לזכות בתחרות מטעם העמותה. בתחרות הנוכחית, מתמודדת זזאפפ מלריה עם שתי קבוצות, אמריקאית וקנדית. התחרות כוללת הצבעה של גולשים מהעולם שתיסגר ב-18.6.21 ואירוע הגמר שבו יוכרזו הזוכים יתקיים ב-23.6.21.

להצבעה ולמידע נוסף על התחרות

למידע נוסף על אקספרייז