ד"ר אלון איזנברג זכה בפרס לכלכלן צעיר, פרופ' אבישי דקל בפרס מפעל הפיס לאמנויות ומדעים | האוניברסיטה העברית בירושלים

5 נובמבר, 2020
prof avishai dekel

ד"ר אלון איזנברג מהמחלקה לכלכלה באוניברסיטה העברית זכה לאחרונה בפרס לכלכלן צעיר לשנת 2020 מטעם קרן ישראל צרפת, המוענק השנה בפעם השנייה. ד"ר איזנברג מתמחה בתחומי הארגון התעשייתי והאקונומטריקה, ומחקריו עוסקים באופן בו שווקים מודרניים מתפקדים. בפרט, הוא מתמחה במחקר אמפירי של העדפות הצרכנים, ושל האופן בו העדפות אלו משפיעות על מגוון המוצרים, מחירם ואיכותם. ד"ר איזנברג הוא בעל דוקטורט בכלכלה מאוניברסיטת ייל בארה"ב, והינו חבר הסגל הבכיר במחלקה לכלכלה באוניברסיטה העברית מאז 2010.

ד"ר אלון איזנברג | המחלקה לכלכלה ע"ש משפחת בוגןהפרס שזכה בו מוענק לכלכלן ישראלי עד גיל 45 ולכלכלן צרפתי עד גיל 40 (יחד) – בעבור היותם "חוקרים מצטיינים שעבודתם זכתה להצטיינות בינלאומית". הכלכלנים זכו בפרס לאחר שוועדת הפרס קיבלה המלצות עליהם מראשי המחלקות במוסדות האקדמיים שבהם הם פועלים. חבר השופטים מורכב משישה כלכלנים בכירים מצרפת וישראל (שלושה כלכלנים מכל מדינה, ביניהם זוכה פרס נובל בכלכלה לשנת 2014 ז'אן טירול). טקס הענקת הפרס נדחה לשנה הבאה בעקבות משבר הקורונה. המענק הכספי לכל זוכה עומד על סך 40 אלף יורו.

פרופ' אבישי דקל ממכון רקח לפיסיקה זכה בפרס מפעל הפיס לאמנויות ומדעים ע"ש לנדאו לשנת 2020, בקטגורית אסטרופיזיקה וחלל. "אבישי דקל הוא מבכירי האסטרופיזיקאים בישראל ואחד מהחוקרים המובילים בתחום הקוסמולוגיה התיאורטית בעולם. עבודותיו המדעיות מהוות ציון דרך בהבנתנו את מבנה היקום ואת תהליך היווצרות הגלקסיות מהפרעות מזעריות בשדה הצפיפות ההתחלתי. תרומותיו המצטברות והנוכחיות הניחו את המסד להבנת ההתפתחות של מבנה היקום במסגרת הפרדיגמה הקוסמולוגית המבוססת על תורת הכבידה של איינשטיין. בפרט, פרופ' דקל אחראי לפיתוח מודל חדשני המזהה זרימה של רצועות של גז קר בתוך הילות של חומר אפל כתהליך מרכזי בעיצוב הגלקסיות הבראשיתיות. תרומה זו נחשבת לאבן-פינה בקוסמולוגיה המודנית", נכתב בין היתר בנימוקי הבחירה בו. "הוא מavishai dekelבלי ספק אחד המדענים בעלי ההשפעה העמוקה ביותר בתחום״, מסכמת ועדת השיפוט. פרסי לנדאו מוענקים מדי שנה, החל משנת 2001 בתחומי האמנות, המחקר והמדע בישראל - לחוקרים ומדענים עבור ״פעילות מדעית מצטיינת ותרומתם לקידום המדע״. גובה הפרס עומד על 150 אלף שקלים.

לפרסומים בתקשורת: https://www.ynet.co.il/article/H1p9SY11tP