הפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית בעין כרם ידועה באיכותה האקדמית הבלתי מתפשרת ובמצוינות הסטודנטים ואנשי המקצוע שהיא מטפחת תחתיה, אך גם בצפיפות שנגרמת בעקבות מיקומה בקמפוס אוניברסיטאי קטן בצמוד לשטח המרכז הרפואי הדסה. לסטודנטים הלומדים בפקולטה אין הרבה שטחים שמוקדשים לזמן פנאי בהם הם יכולים להירגע בין השיעורים, כיוון שכיתות הלימוד ומעבדות המחקר תופסות את רוב המרחב הציבורי. דיקנית המשנה של הפקולטה לרפואה, ד"ר רונית הראל, בגיבוי של הנהלת הפקולטה, מצאה פתרון יצירתי להיעדר שטחי פנאי לסטודנטים. אין שטח? נקים גינה בגג!
הרעיון היצירתי התגבש במוחה של ד"ר הראל חודשים רבים, עד שנקרתה ההזדמנות בפניה להגשימו. "לסטודנטים היתה גינת צמחי תבלין קטנה בין הבניינים בקמפוס שהיו מטפחים בשעות הפנאי, אבל בעקבות התהפכות משאית בפרויקט בניית הרכבת הקלה בצמוד לבניין מחקר של הפקולטה, הגינה נהרסה כליל. זו היתה סיבה נוספת לקידום ההקמה של מרחב פנאי חדש, הבנתי שאני לא יכולה להשאיר את הסטודנטים ללא מקום מפלט מהאינטנסיביות של הלימודים והתחלתי לקדם את הפרויקט אל מול הגורמים הרלוונטיים בפקולטה ובאוניברסיטה".
בתמיכת הנהלת האוניברסיטה העברית והפקולטה לרפואה, הוחלט להקדיש תקציב מכובד של כ-700,000 שקלים להקמת גינה מעוצבת אדריכלית שתעמוד לרשות הסטודנטים על גג בניין הספרייה של הפקולטה. "רציתי להשקיע בסטודנטים שלנו, כי הם עובדים קשה ומגיע להם מקום יפה ומרגיע לבלות בו", אמרה ד"ר הראל. בעזרת תכנון של אדריכל הנוף אופיר שטלצר, הוקם המתחם שכולל דק עץ עגול עם פינות ישיבה מוצלות, עצים שיספקו רוגע וצל, אדניות תבלינים שיעמדו לרשות הסטודנטים במקום הגינה שהיתה להם ונהרסה ודשא סינתטי לסטודנטים שיבחרו לרבוץ בשמש. אמן הגרפיטי רמי מאירי קישט את קירות ביתן התפעול שממוקם על הגג בציורי אווירה אשר ממחישים את הייעוד של המקום כשטח קליל ומהנה. כל זה אל מול הנוף הפתוח של הרי ירושלים.
המתחם החדש יהיה נקי מעישון ונגיש לסטודנטים עם מוגבלויות, כך שכל הסטודנטים יוכלו ליהנות ממנו. "המטרה היתה לייצר מתחם מגוון ככל האפשר בגבולות המרחב וידידותי למשתמש", הסבירה ד"ר הראל והמשיכה, "בחרנו את גג הספרייה בגלל מיקומו בנוף המרהיב, בגלל היותו כמעט ריק מתשתיות ומפני שיכולנו להפוך אותו למרחב מונגש. הבחירה בדשא סינתטי נבעה ממניעים סביבתיים וחיסכון במים והערוגות יושקו על ידי מערכת טפטפות".
השטח היצירתי הוא התגלמות היעילות בתוך חלל מוגבל. עם הצפיפות והבנייה המוגברת בערים בישראל, חשיבה יצירתית לניצול שטחים לצורך שאינו פרגמטי אלא נפשי, היא מצרך קריטי, אם כי יחסית נדיר. גג הפנאי אינו האחרון ברשימת השאיפות של ד"ר הראל, "יש עוד שני פרויקטים של מתחמים לשעות הפנאי שאני מקווה שיצאו לפועל בעתיד. הסטודנטים שלנו ורווחתם תמיד בראש סדר העדיפויות".