15 מיליון שקלים לטובת מלגות וסיוע כלכלי לסטודנטים המשרתים במילואים ועבור תמיכה בתושבי העוטף והצפון | האוניברסיטה העברית בירושלים

5 נובמבר, 2023
קרן

האוניברסיטה העברית הקימה קרן ייעודית לטובת מלגות לסטודנטים המשרתים במילואים, תושבי עוטף עזה שנפגעו במתקפת הטרור הרצחנית בשבת ה- 07.10 על ידי ארגון הטרור חמאס, וכן עבור מפוני תושבי הצפון. בתוך שלושה שבועות גייסה הקרן 15 מיליון שקלים, שיחולקו לסטודנטים והסטודנטיות שלנו שנלחמים בימים אלה בשלוש חזיתות- עזה, בחזית הצפונית ובחזית איו"ש.

מלגות אלה מצטרפות להטבה שניתנה על ידי האוניברסיטה מיד עם פתיחת המלחמה, לפיה שכר הדירה במעונות עבור הסטודנטים המגוייסים למילואים מבוטל, וכן הנחה של 20% לשאר הסטודנטים המתגוררים במעונות במהלך החודשים אוקטובר- נובמבר.

פרופ' אשר כהן, נשיא האוניברסיטה העברית מציין כי: "אנו נעשה הכל על מנת לסייע לכ- 4,000 הסטודנטים והסטודנטיות שלנו שהתגייסו ללחימה, להשתלב היטב בשנת הלימודים הקרובה, כולל תנאי הוראה המתאימים למגוייסים. ובמקביל אנו פועלים להעמיד קו סיוע לשיקום תושבי העוטף ותושבי הצפון המפונים. אלה ימים קשים של חרדה ואי וודאות. אנו באוניברסיטה מבקשים ליצור עוגן והבטחה חד משמעית עבור קהילת האוניברסיטה שעוד נדע ימים טובים מאלה, ואנחנו משוכנעים שנעבור גם את התקופה הנוכחית ונמשיך לעבוד למען עולם טוב יותר וצודק יותר"

בתוך כך, מתחילת המלחמה האוניברסיטה העברית וכן, חברי הסגל והסטודנטים, מגוייסים לטובת סיוע למאמץ הלאומי במגוון דרכים. האוניברסיטה העברית פתחה את שעריה בפניי משפחות מפונים מהדרום והצפון, אשר מתארחים בקמפוסים השונים מאילת ועד הר הצופים. בקמפוס ספרא בגבעת רם נפתח בית ספר ל- 150 ילדי שדרות מכיתה א'-ו' – אשר פונו עם משפחותיהם לבתי מלון בירושלים. זאת בנוסף לבתי ספר ירושלמיים אשר התארחו בקמפוס בשבועיים הראשונים של המלחמה. בנוסף אנו מארחים כ- 100 תלמידי ותלמידות מכינות במעונות הסטודנטים. המכון הבינאוניברסיטאי למדעי הים באילת מארח עשרות משפחות ממפוני הדרום וקיים פעילויות העשרה למאות ילדים מיישוב העוטף.

חברי סגל של האוניברסיטה נותנים כתף במשקים החקלאיים בדרום הארץ ומסייעים בעבודת החקלאות, וכן נותנים הרצאות ומקיימים פעילויות שונות בבתי מלון בהם שוהים המפונים. האוניברסיטה תרמה כ- 450 מחשבים אשר ישופצו, יתוקנו וישמשו את ילדי הדרום.

כמו כן, סטודנטים מהפקולטה לרפואה יזמו, בשיתוף עם הנהלת הפקולטה, מערך סיוע למחלקות בבתי החולים הסובלות ממחסור בכוח אדם בשל המלחמה. הפקולטה לרפואת שיניים מעניקה שירותי עזרה ראשונה ברפואת השיניים בחינם למפוני הדרום ואנשי כוחות הביטחון והמרכז הקליני בפקולטה למשפטים מעניק באמצעות החמ"ל החברתי סיוע, הכוונה ומידע משפטי לקהילה בנושאים משפטיים שונים הקשורים למלחמה.