ברכות לפרופ' חגי בן-שמאי מהחוג לשפה וספרות ערבית שזכה בפרס מפעל חיים בחקר יהודי המזרח על שם יצחק בן-צבי לשנת תש"ף! | האוניברסיטה העברית בירושלים

30 אפריל, 2020
פרופ' בן-שמאי

פרופ' חגי בן-שמאי מהחוג לשפה וספרות ערבית באוניברסיטה העברית, זכה בפרס על מפעל חייו המרשים ופורץ הדרך בחקר הגניזות, חקר מפעלו הפרשני וההגותי של רס"ג ובחקר הקראות הקדומה ועל העמדת מפעלי תשתית רחבי היקף ורבי חשיבות לחקר הערבית היהודית וספרותה.

בן-שמאי החל את לימודיו באוניברסיטה העברית לתואר ראשון ב-1962 בשפה וספרות ערבית והיסטוריה של ארצות האסלאם. את הדוקטורט שלו קיבל בשנת 1978 על מחקר בנושא "שיטות המחשבה הדתיות של אבו יוסף יעקוב אלקרקסאני ויפת בן עלי", ומאז ועד פרישתו לגימלאות בשנת 2007, לימד באוניברסיטה.