הקלות והתאמות אקדמיות | האוניברסיטה העברית בירושלים

1 ינואר, 2024
הטבות למשרתי המילואים

סטודנטים וסטודנטיות משרתי ומשרתות המילואים היקרים,
אנחנו כאן כדי לתמוך בכם לאורך כל הדרך, ומבטיחים לסייע לכולכם על מנת שתוכלו ללמוד ולסיים את השנה הנוכחית בצורה המיטבית ביותר!

לאור פרסום מתווה המל"ג חשוב לנו לעדכן כי קיים שוני בין מתווה האוניברסיטה העברית למשרתי ומשרתות המילואים לבין מתווה המל"ג (בכל הקשור להפחתת נ"זים וציונים בינאריים)
ניתן לבחור מכל אחד מהמתווים את המרכיב המועדף לכם (לדוגמא, פטור מנ"ז מהמל"ג ועובר בינארי מהאוניברסיטה).
לתשומת לבכם- ההחלטה על הקורסים בהם הציון המספרי יומר בציון בינארי, ניתן לקבל בכל שלב עד מועד סגירת התואר.
סטודנט המעונין לשנות את המתווה שסוכם איתו עליו, יפנה לרכז המילואים של היחידה האקדמית.

מתווה המל"ג למשרתי.ות המילואים ובני.ות זוגם הלומדים לתואר בוגר

למתווה המל"ג המלא לחצו כאן.

מילואים
מחשבוני זכויות למשרתי ומשרתות המילואים ובני.ות הזוג

מחשבון כלל אוניברסיטאי

מחשבון מותאם למדעי המחשב

מחשבון מותאם למדעי הרוח

מחשבון מותאם לרפואת שיניים

מחשבון מותאם למנהל עסקים

הקלות בתקופת המבחנים

סטודנטים וסטודנטיות ששירתו לפחות 28 ימי מילואים במצטבר, החל מה- 7 באוקטובר, זכאים לתוספת זמן במבחן בהיקף של 25%.
שימו לב- תוספת הזמן תקפה באופן מיידי, גם עבור בחנים ומבחני ביניים.
הטבה זו תקפה גם לסטודנטים שפונו מבתיהם מיישובי העוטף ומהצפון.

משרתי ומשרתות מילואים בתואר ראשון

huji-3-bars-06d-1 new

משרתי ומשרתות מילואים בתואר שני

huji-3-bars-06d-2  new

בני ובנות הזוג של המשרתים והמשרתות במילואים, שהם הורים לילדים עד גיל 13

huji-3-bars-06d-3.jpg new

התאמות בהליכי הקבלה למשרתי המילואים, שנה"ל תשפ"ה

מועמד ששירת במילואים במשך 60 יום במסגרת "חרבות ברזל" ושוחרר 60 יום או פחות לפני מועד הבחינה הפסיכומטרית או בחינת הבגרות או בחינת אמיר"ם :

• מועמד שלא נבחן במועד אפריל של הבחינה הפסיכומטרית, יוכל להציג תוצאות הבחינה הפסיכומטרית גם של מועד יולי. בחוגים בהם מתקיימים הליכי מיון נוספים - יזומן למיונים בתנאי. בכל מקרה יפנה בבקשה לועדת הערעורים בצירוף אישור שמ"פ (שירות מילואים פעיל) עד לתאריך 30.4.24, ויציין שיהיה מעוניין להיבחן במועד יולי 2024 .

• אם הצהיר שייבחן בבגרויות חורף, יפנה בבקשה לועדת הערעורים בצירוף אישור שמ"פ עד לתאריך 30.4.24, ויציין שיהיה מעוניין להיבחן במועד חורף של הבגרות. השנה, למרות שהבחינות יתאחרו ויתקיימו במהלך מרץ-תחילת אפריל, נמתין לתוצאות אלו.

• אם הצהיר שייבחן בבגרויות חורף ולא יוכל לגשת בגלל שירות מילואים, יוכל להציג תוצאות מועדי קיץ של הבגרויות. בחוגים בהם מתקיימים תהליכי מיון נוספים, יתבצע זימון למיונים בתנאי. בכל מקרה, יהיה עליו לפנות לועדת הערעורים, בצירוף אישור שמ"פ , ואישורים על העברת ההרשמה לבחינות הקיץ עד לתאריך 11.4.24, ולציין שייבחן במועדי הקיץ של הבגרות.

• אם נדרש המועמד לבחינת אמיר"ם לצורך הצגת רמת אנגלית, יוכל להציג את תוצאות הבחינה עד 30/5/2024. בחוגים בהם מתקיימים הליכי מיון נוספים – יזומן למיונים בתנאי. בכל מקרה, יפנה בבקשה לועדת הערעורים בצירוף אישור (שמ"פ) עד לתאריך 30.04.2024.

שימו לב :

1. חשיבות הפניה לועדה היא לצורך היערכות נכונה של המחלקה לרישום ולמיון מועמדים  לטיפול בהתאמות הנדרשות עבור משרתי המילואים. אנא הקפידו למלא אחר ההנחיות.
  2. המתווה הנ"ל תקף למקדימים להירשם בהרשמה הרגילה (לא לרשימת המתנה).

זכויות אלו יוענקו לכם בנוסף לזכויות (מטלות, היעדרות מלימודים, השלמת לימודים, תנאי קדם, רישום לקורסים, נוכחות וכו') המפורטות כאן

למידע לגבי הליך הקבלה למילואימניקים, ניתן לפנות למוקד 02-5882888.

לפרטים נוספים:

רכזת מילואים - רויטל חדד