תאי שריר ושומן שיכולים לשכפל את עצמם עד לגודל אינסופי, טעמה המר של האשכולית הופך לתרופה ואיברים גדלים על שבבים - דברים מדליקים ביותר מתרחשים במעבדה של פרופסור קובי נחמיאס, ראש המרכז לביו-הנדסה בפקולטה למדעי החיים שבאוניברסיטה העברית, האורח בפרק.פרופסור נחמיאס הוא אחד המילים הנרדפות למהפכת הבשר המתורבת, בזכות Future Meat, החברה שהקים בשנת 2018. פיוצ'ר מיט לוקחת תאי גזע מהחי ומגדלת אותם לתאי שריר ותאי שומן. התהליך הזה לא רק שאינו גורם שום סבל לחיה, הוא גם חד פעמי: את התאים האלה ניתן לשכפל שוב ושוב, עד אינסוף.שוחחנו על הכבד, האיבר שנחמיאס הכי אוהב; על תפקידיו החשובים בגוף, המסתורין שהוא נושא בחובו, על האתגרים במחקר הכבד ואיך מפתחים תרופות חדשות בעזרת הביו-הנדסה. במהלך המחקר שלו נחמיאס מגדל רקמת כבד הגדלה על שבב. "איברים על שבבים", אפשר לומר את זה עשר פעמים ברצף וזה עדיין יישמע מוזר. אבל זה קורה. ואם זה לא מספיק, בתוך הרקמה האנושית שגדלה על השבב מוטבעים חיישנים זעירים המשדרים מידע בזמן אמת על פעולת תרופות וכימיקלים שונים. עוד טכנולוגיה שפיתח נחמיאס והצליח להסביר לנו היא היכולת להדפיס תאים, המאפשרת את יצירת הבקר המתורבת.ולקינוח, במקום לאכול אשכולית - דיברנו על אשכוליות. במסגרת עבודתו בתחום הנדסת הרקמות, זיהה נחמיאס מולקולה קטנה באשכולית - הקשורה לטעמה המר - שמסוגלת להילחם בנגיפים בגוף, מגבירה ספיגה של נוגדי חמצון ומורידה את קצב יצירת הכולסטרול.
