"מי כתב את מגילות מדבר יהודה, ומדוע?" | האוניברסיטה העברית בירושלים

"מי כתב את מגילות מדבר יהודה, ומדוע?"

תאריך:
ג', 01/06/202114:15-15:45

שלום רב,

אנו מתכבדים להזמינכם להרצאת הפקולטה לרפואה מאת פרופ׳ רחל אליאור, החוג למחשבת ישראל בפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטה העברית בירושלים, על הנושא:

"מי כתב את מגילות מדבר יהודה, ומדוע?"

ההרצאה תינתן בעברית ותתקיים בזום ביום שלישי, 1 ביוני, בשעה 14:15 באמצעות  Zoom בקישור הבא:

לקבלת קישור להרצאה יש להירשם מראש בטופס:

מי כתב את מגילות מדבר יהודה לפני כ-2,200 שנה?

מדוע הלוח העברי מתחיל באלפיים השנים האחרונות  בחודש השביעי, תשרי, ולא בחודש הראשון, ניסן, ככתוב בתורה?

האם ידעתם שנמצאו אלף קטעים של מאות ספרי קודש כתובים בעברית וארמית במערות קומראן ליד ים המלח, שלא ידענו עליהם מאומה קודם שהתגלו מגילות מדבר יהודה?

מה עוד לא ידענו על עברה של קהילת הזיכרון של העם היהודי?

על כל אלה תרצה פרופ׳ רחל אליאור, חוקרת מוערכת של המחשבה המיסטית היהודית לדורותיה, מהחוג למחשבת ישראל באוניברסיטה העברית בירושלים.

הרצאות הפקולטה מיועדות לציבור הרופאים, החוקרים, העובדים והסטודנטים בקמפוס עין כרם ולכלל ציבור המתעניינים.

בברכה,

שירה אדר ומולי בן-ששון