יום עיון לרגל פרישתו של פרופ' יואל אליצור | האוניברסיטה העברית בירושלים

יום עיון לרגל פרישתו של פרופ' יואל אליצור

תאריך:
ד', 18/05/202214:00-19:15

הנכם מוזמנים ליום עיון שיתקיים ב-18 במאי בקמפוס הר הצופים בירושלים. הנושא "מקונפליקט לשיתוף פעולה" מתמקד בתרומת הגישה המשפחתית-מערכתית למשפחות, חברה וטיפול. יום העיון נערך לרגל פרישתו של פרופ' יואל אליצור מהאוניברסיטה העברית בסוף השנה האקדמית. אנשי מקצוע מרכזיים בארץ ובעולם יאירו ביום העיון שלושה נושאים מזוויות שונות.

המושב הראשון עוסק בעבודה טיפולית עם ילדים ונוער בשיתוף עם המשפחה והמערכת החינוכית. ד"ר חוה פרידמן, מיכל אנגלרט, ד"ר ליאור סומך וד"ר דנה דהן יציגו את תכנית התקשרו"ת, פרופ' חיים עומר יציג את מודל הסמכות החדשה והעוגן ההורי ופרופ' גארי דיימונד יציג את המודל של טיפול משפחתי מבוסס התקשרות. המושב השני עוסק במערכת הצבאית ומתמקד בתפקיד של עובדי בריאות הנפש לצד אנשי מקצוע נוספים כיועצים למפקדים המופקדים על שמירת הביטחון ונושאים באחריות לשמור על שלמות גופם ונפשם של חיילי צה"ל. ישתתפו הרמטכ"ל לשעבר רא"ל (מיל) גדי איזנקוט, פרופ' משה הלברטל ופרופ' עירן הלפרין. במושב השלישי פרופ' פול וכטל יתמקד בשאלה כיצד לעבור מיחסי קונפליקט ליחסים של שותפות בין אוריינטציות טיפוליות שונות. בסוף יום העיון יתקיים פאנל בהנחיית ד"ר אופנהיימר עם תלמידים לשעבר ולאחריו פרופ' אליצור יאמר דברים לסיום מזווית מקצועית ואישית.

לפרטים