התגלות בקרלה: אדירי פוגש את אלוהיו | האוניברסיטה העברית בירושלים

התגלות בקרלה: אדירי פוגש את אלוהיו

תאריך:
ג', 20/02/202412:15-13:15

קהילת האוניברסיטה מוזמנת לבקר בתערוכה חדשה התגלות בקרלה: אדירי פוגש את אלוהיו בגלריה הקטנה ע"ש שטרן בסמיכות לאודיטוריום העצמאות בבניין מדעי הרוח בהר הצופים.

התערוכה מזמינה את הצופים לצאת למסע בעקבות איש הפולחן והאסטרולוג, ברהמין מלומד מקרלה בשם אדירי (Appattu Adiri), מהכפר היפהפה פניור במרכז קרלה, בתחילת המאה השמונה עשרה. תקופה זו התאפיינה בשידוד מערכות ושינויים תרבותיים גדולים שכללו רעיונות חדשים, יצירות מופת אמנותיות ופילוסופיות חדשות. אדירי מגלם את האתוס של קרלה בעידן המודרני המוקדם. הקהל מוזמן לפסוע במספר תחנות ומופעים שאדירי, כמו כל מליאילי בעל תרבות, היה עשוי לחוות בתקופתו - אירועים פולחניים ותיאטרליים, קריאות ספרותיות בסלונים כמו גם מבט אל עולמו הפנימי במילותיו, מתוך סיפור חייו. שיאו של המסע הוא התגלות אישית של האל- שיווה.

התערוכה משקפת מחקר של פרויקט בן חמש השנים של קבוצת NEEM, "האקולוגיה החדשה של אמנויות הביטוי בדרום הודו בעידן המודרני המוקדם", בהנחייתו של פרופסור דוד שולמן.

אוצרות: פרופ' דוד שולמן, ד"ר מיכל מור, יעל ברון

לפרטים