ארץ חפר: שיחות על ארכאולוגיה ארצישראלית - אורח : פרופ' נועם מזרחי | האוניברסיטה העברית בירושלים

ארץ חפר: שיחות על ארכאולוגיה ארצישראלית - אורח : פרופ' נועם מזרחי

תאריך:
ג', 22/02/202218:00-19:30
ארץ חפר: שיחות על ארכאולוגיה ארץ ישראלית עם אפרת רוזנברג שפירא. השבוע האורח הוא פרופ' נועם מזרחי.

השיחה בנוגע לתגלית הארכיאולוגית החשובה ביותר בארץ ישראל – אוסף מגילות מדבר יהודה. המגילות הגנוזות שנתגלו מול חופי ים המלח, במערות קומראן ובמערות נוספות במדבר יהודה, הסעירו ועדיין ממשיכות להסעיר את עולם המחקר. הן פתחו צוהר חשוב ביותר להבנת התרבות, החברה והפוליטיקה של ימי הבית השני, תרמו להבנה של התהוות נוסח המקרא, וגילו טפח וכיסו טפחיים בנוגע לכיתות הבית השני וראשית הנצרות.

מיהם המחברים של המגילות? מה בינם ובין כת האיסיים, ומה בין אלו לאתר הארכיאולוגי בקומראן?

בשיחה  נארח את חוקר המקרא
פרופ' נועם מזרחי מהאוניברסיטה העברית, המתמחה בטקסטים הליטורגיים ובנוסחים המקראיים של המגילות. בשיחה עימו ננסה להבין במה עוסקות המגילות, אילו סוגי מגילות יש, מאיזו נקודת מבט נכתבו ומה ניתן ללמוד מהן על עולם האמונות והדעות של התקופה.

האירוע חינם בום ובהרשמה מראש
לפרטים נוספים והרשמה כאן>>>