האוניברסיטה העברית שמה לדגש לבסס ולהרחיב שותפויות משמעותיות עם מוסדות אקדמיים מובילים בעולם, על ידי פיתוח תארים ותוכניות אקדמיות משותפות, תכניות לניידות סגל וסטודנטים, קידום מחקרים משותפים ועוד.
האוניברסיטה קידמה מספר שותפויות אסטרטגיות בשנים האחרונות, ביניהן עם האוניברסיטה החופשית של ברלין, אוניברסיטת וינה, אוניברסיטת טורונטו ועוד. על שותפויות אלו ניתן לקרוא באתר הרשות לבינלאומיות בשפה האנגלית.
בין השותפות האסטרטגיות המרכזיות:
-
CREATE, Singapore - מהמיזמים המשמעותיים ביותר של האוניברסיטה העברית בחו"ל. ביוזמת ממשלת סינגפור, הוקם בשנת 2007 קמפוס CREATE (Campus for Research Excellence and Technological Enterprise) - קמפוס למחקר, מצוינות ומיזמים טכנולוגים, המהווה רשת מעבדות מחקר בו פועלות מעבדות משותפות של צוותים דו לאומיים, מסינגפור ומאוניברסיטה בינלאומית נוספת.
במיזם שותפות אוניברסיטאות מסינגפור ואוניברסיטאות מובילות מהעולם, ביניהן MIT, אוניברסיטת ברקלי, אוניברסיטת קיימברידג' והאוניברסיטה העברית. קבוצות המחקר הנבחרות להיות חלק מ-CREATE זוכות לתקציבים משמעותיים מטעם ממשלת סינגפור המאפשרים הקמת מעבדות בסינגפור, רכישה של ציוד מעבדה מתקדם, וגיוס בתר דוקטורנטים ותלמידי מחקר. על כל תת פרויקט אמונים חוקר/ת מסינגפור וחוקר/ת ממוסד המתארח בקמפוס.
במסגרת תכנית CREATE, מקיימת האוניברסיטה שני פרוייקטים בעשור האחרון:
תכנית NEW CREATE בשיתוף עם אוניברסיטת NTU, Nanyang Technological University ובהובלתו של פרופ' שלמה מגדסי מהמכון לכימיה בעברית.
תכנית MMID2 בשיתוף אוניברסיטת National University of Singapore NUS, ובהובלת פרופ' אהוד רזין מהפקולטה לרפואה בעברית.
-
Freie Universitaet- שיתוף פעולה אסטרטגי רחב שהחל בשנת 2011. בין הפעילויות במסגרת הסכם זה כלולים הסכמי חילופין של סגל והסכמי חילופין לסטודנטים במגוון תחומים ביניהם משפטים, יחסים בינלאומיים, תקשורת ועוד.
בנוסף, שני המוסדות הקימו תכניות משותפות לדוקטורט ולפוסט-דוקטורט, קרן מחקר משותפת, הסכם לפיתוח קמפוס וירטואלי ישראלי- גרמני קולות קוראים משותפים בתחומי ההוראה המקוונת, הקיימות ועוד.