כדורסל וכדורגל במקום בלוני תבערה: ילדי עוטף עזה נרגעו בירושלים | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

כדורסל וכדורגל במקום בלוני תבערה: ילדי עוטף עזה נרגעו בירושלים

09/08/2018

מרכז "קוסל" באוניברסיטה העברית ערך אתמול (שלישי) יום פעילות מיוחד עבור כ-100 מילדי הישובים בשער הנגב אשר בעוטף עזה, המתמודדים בתקופה האחרונה עם ההסלמה הביטחונית בדרום, מאזעקות צבע אדום ומטרור העפיפונים והבלונים.

יום הפעילות כלל מספר רב של אירועי ספורט חווייתיים ומרגשים, שבמהלכם השתתפו ילדי הקיבוצים  "נחל עוז" ו"רוחמה" באימון כדורסל והרצאות של שחקני נבחרת ישראל ומועדון הכדורסל "הפועל ירושלים" - ליאור אליהו, בר טימור ויוגב אוחיון. גם ילדי "ברור חיל" ו"ארז" קיימו משחק אימון עם כוכבי קבוצת הכדורגל "בית"ר ירושלים" - דוד קליטנס, גאטאן ווארן ואופיר קריאף.

מבחינת ילדי "נחל עוז" ו"רוחמה", רגע השיא נרשם כשכוכב האדומים אליהו "חטף גג" מאחד מהם במהלך משחק מרתק שהתפתח על המגרש במרכז הספורט שבקרית ספרא. על גבי כר הדשא התאמנו באותה העת ילדי "ברור חיל" ו"ארז" עם דוד קלטינס הבית"רי, שהתקשה לעצור מספר בעיטות חופשיות שנבעטו לעברו. אלי טביב, לידיעתך.

ד"ר קותי מרידן, מנכ"ל עמותת קוסל, מסר בתגובה כי "שמחנו על הזדמנות לארח את הילדות והילדים ליום של חוויות ספורטיביות ולרגש אותם, ובעיקר להמיר את חזית היומיום שאותה הם פוגשים במפגש עם מיטב חוויות הספורט של ירושלים. אנחנו מודים להם על ההזדמנות שניתנה לנו לבטא את אהבתנו ואת הסולידריות שלנו איתם".

ליאור אגיב, רכז הדרכה מהמחלקה לחינוך חברתי בשער הנגב שעמד בראש מארגני יום הפעילות החברתי, הוסיף כי "היום כולו היה מרגש ומשמח, הילדים חזרו נרגשים מהחוויה שאותה הם לא ישכחו. גם צוותי המדריכים הודו רבות על הארגון וההפקה שנעשתה במסירות וברוחב לב".

כדורסל וכדורגל במקום בלוני תבערה: ילדי עוטף עזה נרגעו בירושלים