האוניברסיטה העברית במקום ה-77 ברשימת המוסדות האקדמיים המובילים בעולם | האוניברסיטה העברית בירושלים

האוניברסיטה העברית במקום ה-77 ברשימת המוסדות האקדמיים המובילים בעולם

15 אוגוסט, 2022
מדד שנגחאי 2022

האוניברסיטה העברית מדורגת במקום ה-77 בעולם וראשונה מבין המוסדות להשכלה גבוהה בישראל, שיא בדירוג מוסד אקדמי ישראלי מאז 2016. האוניברסיטה העברית עלתה 13 מקומות ודורגה השנה במקום ה- 77, מבין 100 האוניברסיטאות הטובות ביותר בעולם, והראשונה מבין מוסדות ההשכלה הגבוהה בישראל, כך לפי מדד שנגחאי לשנת 2022 שפורסם היום (ב').

את רשימת חמש האוניברסיטאות המובילות בעולם פותחת הרווארד, לאחריה סטנפורד, MIT, קיימבריג', וברקלי שבקליפורניה. בדומה לשנה שעברה, גם השנה מדורגות שלוש אוניברסיטאות ישראליות במאה המוסדות המובילים בעולם. לצד האוניברסיטה העברית, שמדורגת במקום ה- 77, מדורגים הטכניון ומכון ויצמן שניהם במקום ה-83. זהו הישג מצוין לאקדמיה הישראלית, ובמיוחד לאוניברסיטה העברית. דרוג האוניברסיטה העברית השנה הוא דירוג שיא של מוסד אקדמי ישראלי מאז 2016.

כזכור, לפני כחודש פורסם מדד שנגחאי לפי תחומי לימוד לשנת 2022, ובו דורגה האוניברסיטה העברית במקום ה-17 בעולם בתחומי המתמטיקה והתקשורת (עלייה של 7 ו-8 מקומות בהתאמה, בהשוואה לאשתקד), במקום ה-30 בעולם בתחום המשפטים וה-48 במדיניות ציבורית. האוניברסיטה העברית מדורגת במקום הראשון בישראל בתחומים: מתמטיקה, מדעי כדור הארץ, מדעי האטמוספירה, ננו-מדע וננוטכנולוגיה, מדעי הסביבה, משאבי מים, מדעי המזון, חקלאות, רפואת שיניים, טכנולוגיה רפואית, כלכלה, משפטים, מדע המדינה, תקשורת ומדיניות ציבורית. בדירוג העולמי.

פרופ' אשר כהן, נשיא האוניברסיטה העברית, ציין כי: "מגמת העלייה בדירוג האוניברסיטה העברית במדד שנגחאי היא עדות למצוינות אקדמית ומחקרית של חוקרי וחוקרות האוניברסיטה העברית. הישגינו בתחומי ידע רבים ומגוונים, ובהם: פיתוח תרופות מצילות חיים והקמת חברות משפיעות בתעשייה, מציבים את ישראל בקדמת המדע ברמה הבינלאומית ועל כך גאוותנו ותודתנו לחוקרות ולחוקרי האוניברסיטה".

פרופ' ברק מדינה, רקטור האוניברסיטה: "האוניברסיטה העברית היא מוסד שמחויב למצויינות במחקר ובהוראה ולקידום שוויון. עבודת החוקרים והחוקרות שלנו כוללת מחקר בסיסי ויישומי, בחזית הידע המדעי, לקידום האנושות. בזכות ציבור הסטודנטים המעולה באוניברסיטה העברית, תשתיות המחקר המתקדמות ושיתופי הפעולה הבינלאומיים, והסגל המינהלי והאקדמי המצוין, לאוניברסיטה שם בינלאומי מצוין. האוניברסיטה העברית היא שם דבר בעולם המדע והמצוינות שלה תורמת לקידום הכלכלה והחברה בישראל".

מדד שנגחאי שמפורסם מדי שנה, נחשב לאחד הדירוגים האמינים ביותר בתחום האקדמיה. הדירוגים מתייחסים לאיכות המחקר במוסדות האקדמיים ומבוססים על אינדיקטורים שונים, בהם מספר חברי הסגל והבוגרים שזכו בפרסי נובל ומדליות פילד, והיקף ואיכות הפרסומים בכתבי העת המובילים. הדירוג כולל כ-2,500 אוניברסיטאות. מבין 100 המוסדות המובילים,39 הם בארה"ב, 9 בסין, 8 בבריטניה, 7 באוסטרליה, 5 בקנדה, 4 בצרפת ו-4 בגרמניה, וכאמור 3 בישראל.

לדירוג המלא של כל האוניברסיטאות: http://www.shanghairanking.com/