דף ראשי - 3 חדשות ב'

smoking

"הפילטר הוא אלמנט חשוב בצמצום נזקי העישון, יש צורך בפיתוח פילטרים טובים יותר כמסנני רעלים"

מחקר חדש חושף זווית נוספת לנזק הבריאותי החמור שנגרם למעשני הסיגריות. אחד הממצאים המשמעותיים של המחקר נוגע לכך שעשן הסיגריות עלול לפגוע בתקשורת בין תאי החיידקים. ממצא זה רלוונטי בייחוד בעידן המגיפה ומדגיש את החשיבות של הפרעות לנשימה. בנוסף, נמצא כי ככל שהסיגריה עם פילטר יקרה יותר, כך נצפו רמות נמוכות יותר של רעילות

ראה גם: בתקשורת, מחקר
חופן חרצני זיתים מהמתקן באתר חישולי כרמל (צילום: אהוד גלילי)

מחקר: נמצאה העדות הקדומה ביותר להפקת זיתים למאכל – מלפני כ-6,600 שנים

העדות הקדומה ביותר להפקת זיתים למאכל, מלפני כ-6,600 שנים, נמצאה באתר הכלקוליתי המוצף "חישולי כרמל" מול חופי חיפה, כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת היוקרתי Scientific Reports על ידי חוקרים מהאוניברסיטה העברית, אוניברסיטת חיפה, הטכניון, אוניברסיטת אביב, מכון וולקני ומוסדות מחקר נוספים מהארץ והעולם. בכך מקדים הגילוי בכ-4000 שנים את העדויות הקדומות שהיו ידועות עד כה על הפקת זיתים למאכל. הגילוי האחרון משלים את רצף השימוש בעץ הזית, החל מהשימוש בעץ זה להסקה, דרך הפקת שמן לפני כ-7000 שנים ועד לממצא החדש שהתגלה, בו השתמשו בזית למאכל.

ראה גם: בתקשורת, מחקר
משפחת אלעסיבי נפרדת מהנהלת ביה"ס. קרדיט צילום: פרופ' גד בנעט.

יוסף אלעסיבי, הבדואי הראשון שסיים תואר דוקטור לרפואה וטרינרית בביה"ס לרפואה וטרינרית, חולם להקים עמותה למגדלי כבשים וגמלים

יוסף אלעסיבי (Yosif Alasibi), בדואי תושב חורה ואב לשישה ילדים, מאמין במשפט "מי שאוהב ללמוד לא מפסיק ללמוד". לאחרונה הוא סיים את תואר דוקטור לרפואה וטרינרית, בגיל 46, בביה"ס לרפואה וטרינרית ע"ש קורט של האוניברסיטה העברית, והגיע עם משפחתו כדי להודות להנהלת ביה"ס לאחר שקיבל לידיו את הרישיון לרופא וטרינר מהשירותים הווטרינריים, משרד החקלאות ופיתוח הכפר. קודם לכן הוא סיים תואר ראשון בהנדסה כימית במכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, תעודת הוראה באוניברסיטת בן גוריון, ותואר ברוקחות מהאוניברסיטה העברית אותו התחיל בשנת 2007 וסיים בשנת 2011.

ראה גם: בתקשורת
Photo by Patrick Hendry on Unsplash

כנס ״אקלים משתנה: הכנס הישראלי הראשון לחקר משבר האקלים במדעי הרוח והחברה״ שמוקדש לזכרו של פרופ' רוני אלנבלום ז"ל יתקיים היום ומחר

אקלים משתנה: הכנס הישראלי הראשון לחקר משבר האקלים במדעי הרוח והחברה

יתקיים בימים ד' – ה' (27.1 – 28.1)

הכנס שמופק על ידי האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת חיפה ואוניברסיטת בן גוריון, מוקדש לזכרו של פרופ׳ רוני אלנבלום ז״ל, גיאוגרף, היסטוריון וחוקר אקלים מהאוניברסיטה העברית שנפטר בפתאומיות בתחילת החודש.

ראה גם: מחקר, סגל