האוניברסיטה העברית לנוער | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

האוניברסיטה העברית לנוער

לקידום החינוך למדע

האוניברסיטה העברית לנוער מאמינה בפתיחת צוהר לילדים ובני נוער לחזות ביופי נופיו של המדע כפי שנלמד ונחקר באוניברסיטה העברית בירושלים.

לב העשייה הינה חיבור ילדים ובני נוער לעשייה מחקרית מדעית והרחבת אופקיהם בתחומי הדעת הנלמדים באקדמיה.

פעילות האוניברסיטה העברית לנוער מפגישה ילדים ונוער עם חזית המחקר המדעי, מעניקה כלים לניתוח בקורתי וחשיבה יצירתית ומעודדת צעירים לרכישת השכלה גבוהה בכלל ובמקצועות המדעיים והטכנולוגיים בפרט.

האוניברסיטה העברית לנוער מאגדת תחתיה את מרכז נוער שוחר מדע ע"ש מאירהוף, מרכז המעבדות למדעים ע"ש בלמונטה, מעונות בית ברטר למדע והמוזיאון הפתוח שדרות טבע וגלריות.

מרכז נוער שוחר מדע ע"ש מאירהוף

מרכז נוער שוחר מדע נוסד ב- 1968 ומתמחה בחינוך אקדמי לנוער מכל המגזרים בחברה הישראלית, תחת המוטו 'מדע לכולם'. אנו מבקשים לקדם מחשבה עצמאית וביקורתית, סקרנות ויצירתיות בדור הבא על ידי חשיפה לתכנים ממגוון תחומי מדע ודעת.

ייחודנו טמון בשיטות הלימוד שלנו המפותחות מחדש לכל סוג של קהל יעד בהתאם לצרכיו ומאפייניו ובהתבסס על חוויה של התנסות בפועל של המשתתפים. גישה זו נובעת מהתובנה כי על מנת שתהליך הלמידה יהיה אפקטיבי, עליו להיות מבורך, רצוי , מעורר מחשבה ומהנה.

פעילויות בנוער שוחר מדע כוללות תוכניות מצויינות, קורסים וחוגים, ימי עיון לכיתות ולקבוצות ומחנות מדע בחופשות החגים והקיץ. בשיתוף פעולה עם ארגונים חברתיים, קרנות פרטיות וחברות מסחריות, מפיק המרכז גם פרויקטים ספציפיים וכן אירועים לילדים, לנוער ולמשפחות.

מרכז המעבדות למדעים ע"ש בלמונטה

מרכז בלמונטה נוסד ב- 1990 ונועד לקדם את החינוך למדעים בקרב תלמידי התיכון בירושלים. זאת על מנת לגשר על הפער ההולך ומתעצם בין קצב התקדמות החזיתות המדעיות לבין לימודי המדעים בתיכון .

המרכז משמש מזה שנים כמוקד לחדשנות ואתגר בתחום החינוך למדעים ומהווה מודל לאומי ובינלאומי להעצמת החינוך למדעים תוך הנגשת התשתיות האקדמיות והמחקר העדכני עבור תלמידי התיכון.

מרכז בלמונטה הינו מפעל משותף של האוניברסיטה העברית בירושלים, מנח"י (עיריית י-ם) והקרן לירושלים. במרכז בלמונטה תשתיות מעבדה מתקדמות המאפשרות קיום תוכניות ניסויים ייחודיות ברמה מחקרית במדעי החיים, הכימיה, הפיזיקה והמחשבים. התוכניות מפותחות ע"י צוות המקום, חוקרי האוניברסיטה ומורים בולטים בתחומם בהלימה מלאה לתוכנית הלימודים. צוות ההוראה מושתת על סגל החוקרים הצעירים של האוניברסיטה.

מעונות בית ברטר למדע

בית ברטר למדע נוסדב- 2005 ע"י  הקרן לירושלים ומטרתו העיקרית היא להציע אירוח באווירה אקדמית לקבוצות ועצמאיים, לומדים ומטיילים, משתתפים בתכניות, כנסים, טיולים מאורגנים ופעילויות אחרות בירושלים.

מוזיאון שדרות טבע וגלריות

האוניברסיטה העברית לנוער