מימון ומלגות קיום בהיקפים חסרי תקדים ללימודי תואר ראשון במדעים | האוניברסיטה העברית בירושלים

מימון ומלגות קיום בהיקפים חסרי תקדים ללימודי תואר ראשון במדעים

22 יוני, 2022
תמונה מימון ומלגות קיום ללימודי תואר ראשון במדעים

לאור המחסור החמור בכוח אדם בתעשיית ההיי-טק האוניברסיטה העברית תשקיע כ-15 מיליון שקלים בחמש השנים הקרובות למימון מענקים לכ-200 סטודנטים בלימודי תואר ראשון במדעים. המלגות מיועדות ללימודים בפקולטה למדעי הטבע, בי"ס להנדסה ומדעי המחשב, הפקולטה לרפואה בתחומי ביו רפואה ובפקולטה לחקלאות ברחובות בתחומי קיימות, אגרוטק ופודטק

האוניברסיטה העברית והפדרציה היהודית של ניו יורק (UJA) משיקות מסלול מלגות חדש וייחודי, יוצא דופן בהיקפו, במטרה לתמוך בתעשיית ההיי טק ולהרחיב את מעגל הצעירים המוכשרים מהפריפריה החברתית-כלכלית בלימודי תואר בוגר בתחומי מדעי החיים, הנדסה ומדעי המחשב, ביו רפואה ותחומי הקיימות, אגרוטק ופודטק:

- ללומדים תואר תלת שנתי תינתן תמיכה בסך 79,000 שקלים. מתוך סכום זה, סך של 18,000 ש"ח יהיה "הלוואה חברתית" ללא ריבית, שתוחזר באופן מדורג, רק לאחר סיום התואר ובכפוף להצלחה תעסוקתית, המתבטאת בשכר של 10,000 ש"ח לחודש. יודגש כי החזר ההלוואה ייעשה באופן מדורג וללא ריבית. ההלוואה תבוטל לחלוטין ותהפוך למענק במידה והסטודנט.ית יחליטו להמשיך ללימודי תואר מוסמך.

- ללומדים תואר ארבע שנתי- תינתן תמיכה בסך 104,000 שקלים. מתוך סכום זה, סך של 24,000 ש"ח יהיה "הלוואה חברתית" ללא ריבית, שתוחזר באופן מדורג, רק לאחר סיום התואר ובכפוף להצלחה תעסוקתית. גם במסלול זה- ההלוואה תבוטל לחלוטין ותהפוך למענק במידה והסטודנט.ית יחליטו להמשיך ללימודי תואר מוסמך.

יודגש כי ההכנסות שיתקבלו מהחזר ההלוואות יושקעו במלואן בדור הבא של קהילת הסטודנטים, למימון הלוואות במסלול מימון זה.

מסלול המלגות הייחודי כולל ליווי אישי ותמיכה מקצועית לאורך שנות התואר, שבסופו יינתנו שירותי השמה ומנטורינג לתעשיית ההיי טק. באוניברסיטה העברית מדגישים כי המלגות מיועדות ליותר מ- 200 סטודנטים וסטודנטיות על בסיס נתוני קבלה גבוהים, תוך מתן עדיפות לסטודנטיות ולסטודנטים מרקע חברתי-כלכלי מוחלש, שהם דור ראשון באקדמיה. אנו קוראים גם לאלה המאמינים ביכולותיהם הגבוהות ושואפים למצוינות להגיש מועמדות לקבלת המלגה- באמצעות הקישור הבא:...

פרופ' ברק מדינה, רקטור האוניברסיטה העברית, ציין כי: "מדובר במהלך שובר שוויון מבחינת הרחבת מעגל הלומדים באוניברסיטה העברית, ומה שאנו מכנים 'דור ראשון באקדמיה'. מסלול תכנית עמיתי בנין של פדרציית ניו יורק יאפשר לעשרות רבות של צעירים וצעירות להאמין בעצמם וביכולותיהם ולהשתלב באקדמיה ולהקדיש את עיקר זמנם ומרצם ללימודים. היעד הוא לפעול לצמצום פערים חברתיים ולהכשיר לתעשיות ההיי טק אנשים מוכשרים ומיומנים, שיודעים לנתח מציאות מורכבת ולספק פתרונות יצירתיים, תוך עבודת צוות ואמונה ביכולותיהם".

איציק שמולי, מנכ"ל המשרד הישראלי של פדרציית ניו יורק (UJA) אמר: "אנו מזניקים את תוכנית עמיתי בנין של פדרציית ניו יורק שתהיה מתוכניות המלגות הגדולות בישראל ותאפשר לאלפי סטודנטים למדעים סיכוי מדהים למימוש מיטבי של הפוטנציאל שלהם. אנו גאים בשותפות עם האוניברסיטה העברית ומוסדות אקדמיים נוספים במהלך שיעניק הזדמנות לצעירים רבים מהפריפריה ושיביא להגדלת היתרון האיכותי של ישראל במדע ובהייטק."

לפרטים נוספים בנוגע למלגה

לעמוד חיפוש מלגות