האקתון מטעם ובהובלת המכון לקרימינולוגיה: האלימות החמורה הגואה בחברה הערבית | האוניברסיטה העברית בירושלים

האקתון מטעם ובהובלת המכון לקרימינולוגיה: האלימות החמורה הגואה בחברה הערבית

26 יולי, 2020
הפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית. צילום: דנה פילוסוף

ביום שלישי (28.7) ייערך האקתון ראשון מסוגו בזום, מטעם ובהובלת המכון לקרימינולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים, ובשותפות עם משרד המשפטים ומשטרת ישראל, בנושא האלימות החמורה הגואה בחברה הערבית. במהלך ההאקתון ישתתפו גורמים שונים ממספר גופים, ביניהם בכירים ממשטרת ישראל, משרד המשפטים, השלטון המקומי, המשרד לביטחון פנים ועוד. לצורך ההאקתון נבחרו שישה יישובים בהם בעיית האלימות היא חמורה במיוחד, ומכל יישוב נבחרו מספר גורמים מהגופים שצוינו לעיל, שיידרשו לשתף פעולה יחד בתחרות ייחודית.

הפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית. צילום: דנה פילוסוף

בחלקו הראשון של האירוע יידרשו הקבוצות לעבוד באופן עצמאי ובחלק השני הם יציגו את הפתרון שגיבשו לשאר המשתתפים ולחבר שופטים נרחב, הכולל את המשנה לפרקליט המדינה מומי למברגר, חתן פרס ישראל לקרימינולוגיה לשנת 2015 פרופ' דיוויד וייסבורד, ד"ר דניאלה בייניש מארגון הג'וינט, אורן כהן ממשרד רוה"מ (סמנכ"ל ממשל וחברה) וג'מאל חכרוש ממשטרת ישראל (ראש מנהלת החברה הערבית). במהלך החודש האחרון ערכו הקבוצות מפגשי היכרות, נפגשו לסיורים ביישובים, דנו בבעיות המרכזיות שדורשות מענה ביישוב אותו הם חקרו, חשבו על כיוונים ראשוניים אפשריים לפתרון ועוד.

פרופ' באדי חסייסי, ראש המכון לקרימינולוגיה באוניברסיטה העברית, מסביר כי "מדובר בהאקתון ראשון מסוגו, תחרות שאנו עושים כדי להעלות רעיונות חדשים לטיפול באלימות בחברה הערבית. התחרות הזאת נוסדה מתוך הבנה שאמנם קיימים קשרים בין המשטרה, לפרקליטות, לשלטון המקומי ויתר גורמי אכיפת החוק באותם יישובים, אבל עם מעט שותפות שתוביל לפתרונות. בהאקתון שלנו אנחנו מנסים ורוצים לייצר עבודה משותפת עם פתרונות משותפים ויעילים. משתתפי ההאקתון יצטרכו לזהות בעיה ברורה ביישוב אותו הם חקרו במהלך החודש האחרון, להשתמש בכלים, במודלים ובשיטות עבודה מוכחות כיעילות, ויצטרכו להעריך את ההתערבות ולבסוף לבדוק אם הפתרון שלהם עובד".

פרסום בתקשורת: https://www.ynet.co.il/article/H1AfUyvlv