שנה"ל האקדמית תשפ"א תיפתח באוניברסיטה ב-18 באוקטובר, באופן מקוון בלבד | האוניברסיטה העברית בירושלים

שנה"ל האקדמית תשפ"א תיפתח באוניברסיטה ב-18 באוקטובר, באופן מקוון בלבד

29 ספטמבר, 2020
במסדרונות האוניברסיטה העברית. צילום: אלון סין משה, דוברות האוניברסיטה העברית

בעקבות התפשטות נגיף הקורונה בישראל החליטה האוניברסיטה העברית, מתוך אחריות לבריאות של כל הבאים בשערי האוניברסיטה ושותפות במאמץ הלאומי למאבק במגפה, כי שנת הלימודים תיפתח השנה בהוראה מרחוק, באופן מקוון בלבד. השיעורים יתקיימו באמצעות הזום, והכניסה לשיעור בזום דרך אתר הקורס במוּדל.

הוראה במתווה המשולב, שבו חלק מן השיעורים יתקיימו בכיתות, תחל בהקדם האפשרי, בכפוף לשיפור בנתוני התחלואה. השאיפה היא להתחיל לקיים לימודים בקמפוסים במתווה המשולב כבר בשבועות הראשונים של פתיחת שנה"ל. באוניברסיטה העברית מבהירים כי למרות שהזמן המדויק שבו יחלו לימודים בקמפוסים תלוי בהתפתחות המגיפה, ההערכה היא כי למידה משולבת כזאת תתאפשר עוד במהלך סמסטר א'.

המעונות ממשיכים וימשיכו לפעול באופן סדיר. האוניברסיטה בוחנת בימים אלו הפעלת שירות מיוחד לבדיקות קורונה במעונות, אשר יסובסד על-ידי האוניברסיטה ויהיה כרוך בהשתתפות עצמית סמלית. בשלב ראשון הוא יהיה מיועד לכל דיירי המעונות שיבקשו להיבדק.