27/5/2019 - מחכים לכם ביום אסיה באוניברסיטה העברית! | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

27/5/2019 - מחכים לכם ביום אסיה באוניברסיטה העברית!

ההרצאה המרכזית של יום אסיה תהיה השף ישראל אהרוני שירצה על דרך המשי – מסע קולינרי ביבשת אסיה.

הרצאתו תתקיים בשעה 12:45 .
** ההרצאה נגישה לכבדי שמיעה ותתומלל על מסך**

לחצתם כבר GOING? הזמנתם חברים ב- Facebook?

מה כולל יום אסיה?

• מדור סין - משחקים כמו שחמט סיני, גו ותחרות צ'ופסטיקס.
  • מדור יפן - גלגל מזלות ופרטי מידע על התרבות היפנית העשירה.
  • מדור קוריאה - דוגמיות של קוסמטיקה קוריאנית, קימבאפ (כמו סושי) שניתן לטעום כדי להרגיש כחלק מקוריאה, טריוויה קוריאנית ודוכן עם כתיבת שמך בקוריאנית על דף אורז.
  • מדור הודו אינדונזיה – בדוכן של המדור תהיה אמנית חינה, בואו להתקשט כמיטב האצולה ההודית עם חינה מקורית ויפהפייה, מתאים לנשים ולגברים
  • קליגרפיה – דוכן קליגרפיה משותף של מדורי יפן וסין יהיה ברחבת הפורום, בואו קבלו את שמכם על דף אורז ענקי בכתב ייחודי ומהמם הכתוב על פי הסימנים הסיניים או הקנג'י היפניים לבחירתכם.
  • דוכני מזון

במהלך היום יהיו 3 הופעות במהלך כל אחת מן ההפסקות ברחבת הפורום. בין השעות 10:00 ל- 10:30 תתקיים הופעה של להקת הגמלאן הרשמית של האוניברסיטה העברית,
בהשתתפות סטודנטים מלימודי אסיה והחוג למוזיקולוגיה ומרצי הקורס, בחצי שעה זו משתתפי יום אסיה ישמעו מוזיקה אינדונזית מקורית וייחשפו לקורס מעשיר שניתן ללמוד באוניברסיטה העברית במהלך לימודיהם לתואר ראשון.

ההופעה השנייה, שתתחיל בשעה 12:00 היא של להקת הנוצרים הקוריאניים, מדובר בשתי כנסיות קוריאניות ישראליות שמזה שנים כל שבת שרות שירי אהבת ארץ ישראל ברחובות ירושלים ושהופיעו מספר פעמים ברחבי הארץ, להקה זו תביא הסתכלות שונה על אהבתם של הקוריאנים את ארץ ישראל והיא ייחודית שכן זוהי הפעם הראשונה שהלהקה מסכימה להופיע באוניברסיטה בישראל.

ההופעה השלישית, שתתחיל בשעה 14:00 תחולק לשניים, בתחילתה נראה מופע הודי של סטודנטיות ממדור הודו-אינדונזיה, טעימה מריקוד בוליוודי אותנטי, ולאחריה תתקיים הופעת KPOP של סטודניות ממדור קוריאה.

מחלקת התרבות והכלכלה של נציגות טאיוואן בישראל (Taipei Economic and Cultural Office TECO) מגיעה ליום אסיה כחלק משלל דוכני התרבות שיהיו במקום.
תערך הגרלה של 5 ספרי טיולים יוקרתיים בהוצאת LONELY PLANET  בין משתתפי האירוע, המשתתפים יגיעו לדוכן של טאיוואן, ירשמו פרטיהם וייכנסו להגרלה ללא תשלום!

הדוכן יכלול גם מידע על תיירות בטאיוואן ואפשרויות לימודים והתמחויות.

חילופי סטודנטים  - לטובת המתעניינים בחילופים יהיה דוכן של הרשות לבינלאומיות המספר על הזדמנויות לחילופי סטודנטים ברחבי העולם בכלל ובאסיה בפרט.

הרצאות של התוכניות המשותפות  - בסיום היום יתקיימו 2 הרצאות הפתוחות לקהל הרחב, הראשונה של התכנית המשותפת ליחב"ל-מנהל עסקים, "פורום כלכלות אסיה", תהיה של גב' ווימין ליאנג, מנהלת מרכז השקעות סיני בישראל.

ההרצאה השנייה תהיה של פורום יחב"ל אסיה, תחת התכנית המשותפת ליחב"ל – לימודי אסיה והיא של ד"ר רותם גבע מהחוג ללימודי אסיה, הרצאתה תעסוק ביחסי הודו-פקיסטן.

כפוף לאישור תקציבי – כחלק מהמגמה הירוקה בלימודי אסיה לא יחולקו פליירים במהלך יום אסיה עצמו אלא יחולקו עוגיות מזל, בעוגיות יהיה רשום את שם האירוע ומהצד השני יהיה רשום המזל של כל אדם.

מצפים לראותכם,
החוג ללימודי אסיה

מיקום ראשי
הר הצופים
תאריך
יום ב', 27 במאי, 2019 - 09:00
מארגן
החוג ללימודי אסיה, מרכז פריברג ללימודי מזרח אסיה, אגודת הסטודנטים בעברית, מכון קונפוציוס
27/5/2019 - מחכים לכם ביום אסיה באוניברסיטה העברית!