חלל בתחנה - 100 שנה לאיגוד האסטרונומי העולמי | האוניברסיטה העברית בירושלים | The Hebrew University of Jerusalem

חלל בתחנה - 100 שנה לאיגוד האסטרונומי העולמי

מדע בעברית והמועדון האסטרונומי של האוניברסיטה העברית מזמינים אתכם לערב בנושא אסטרונומיה במתחם התחנה הראשונה.
 לרגל שנת ה-100 להקמת האיגוד האסטרונומי הבינלאומי (IAU) ואירועים דומים יתקיימו במקביל ברחבי העולם.

בחלקו הראשון חוקרים ממכון רקח לפיזיקה בעברית יעבירו הרצאות אודות מחקר עדכני באסטרופיזיקה ואסטרונומיה. בחלק השני תתקיים תצפית אסטרונומית מודרכת באמצעות טלסקופים על גרמי שמיים כגון הירח, ערפילית אוריון ועצמים נוספים.

תכנית ארוע:
19:00-21:00 - הרצאות באולם הטרמינל, ממש מול שער הכניסה לתחנה. כל הרצאה תמשך כ-40 דקות ויינתן זמן לשאלות מהקהל.
19:00 - סיפורו של החומר ביקום מהמפץ הגדול ועד ימינו - ד"ר אורלי גנת
20:00 - גלי כבידה - תגלית השנה - ד"ר אסף חרש
21:00-22:00 - תצפית טלסקופים (טרם הוחלט על מיקום מדויק במתחם, ימסר בהמשך). התצפית תהיה מלווה על ידי תלמידי מחקר באסטרופיזיקה ממכון רקח ובשיתוף עם נוער שוחר מדע. קיום התצפית תלוי בתנאי מזג האוויר, ואנו נעדכן כאן עם התחזית בסמוך לאירוע. מומלץ להצטייד בבגדים חמים.
- הערב כולו פתוח לקהל הרחב ואינו כרוך בתשלום, הכניסה על בסיס מקום פנוי ואין צורך להרשם מראש (סה"כ 150 כיסאות).
- אם יהיו בעיות במזג האוויר נאלץ לבטל את התצפית, הישארו מעודכנים.

ניתן לראות רשימה מלאה של הארועים ברחבי העולם, לחצו כאן.
ל
הזמנה לאירוע, לחצו כאן.